Butikskæden Inspiration, der er ejet af Niels Thorborg, bliver ikke slået sammen med konkurrenten Imerco. Imerco overtager dog en del af Inspirations butikker, og navnet forsvinder.

Den store sammenlægning af butikskæderne Inspiration og Imerco bliver ikke til noget. Konkurrencemyndighederne kunne ikke godkende sammenlægningen.

I stedet må odeseaneren Niels Thorborg, der ejer Inspiration, nøjes med en mindre løsning. Niels Thorborg ejer også flere andre virksomheder, blandt andet L'Easy.

En del af Inspirations butikker bliver solgt til Imerco og skifter med tiden navn. Resten skal fortsat ejes af Niels Thorborg og drives som en ny type kæde under nyt navn.

Inspiration har givet store underskud i længere tid. I 2016 voksede underskuddet og blev på 22 millioner kroner før skat.

For 12 måneder siden lavede ejerne af Inspiration og Imerco en stor fusionsplan. Den indebar en fuldstændig sammenlægning af kæderne i selskabet Imerco. Niels Thorborg skulle derefter være medejer af Imerco. Den plan er fuldstændig ændret nu.

Thorborg skal lave ny kæde

- Jeg glæder mig over, at vi er kommet frem til en god løsning for alle parter. Oprindeligt arbejdede vi på en anden model, men i dag betragter vi et salg som den rigtige løsning for Inspiration, udtaler Niels Thorborg dog i en pressemeddelelse.

Ifølge en pressemeddelelse fra Imerco overtager denne kæde 25 Inspiration-butikker. Det skulle angiveligt være de største og de bedst beliggende af butikkerne i Inspiration-kæden.

Niels Thorborg skriver i en anden meddelelse, at hans nye kæde vil bestå af 20 tidligere Inspiration-butikker samt fire nyetablerede butikker.

Fusion ville hæmme konkurrencen

Det er Konkurrencerådet, der har krævet de store ændringer i kædernes planer.

- Det har været nødvendigt at gribe ind, fordi en fusion mellem to af de største konkurrenter på markedet for detailsalg af boligartikler ville hæmme konkurrencen betydeligt og i sidste ende skade forbrugerne, blandt andet med risiko for højere priser, udtaler Konkurrencerådets formand, professor Christian Schultz i en tredje pressemeddelelse.

- Det har været afgørende for vores godkendelse, at der kommer en ny kæde på markedet for detailsalg af boligartikler. Den nye kæde skal være levedygtig og kunne etablere sig som konkurrent. Det, vurderer vi, er tilfældet med parternes tilsagn, siger Christian Schultz.

Konkurrencerådet skriver i sin meddelelse, at det har haft betænkeligheder ved den oprindelige fusionsplan, fordi den ville hæmme konkurrencen betydeligt på det danske marked for boligartikler.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har lavet en markedsundersøgelse, der viser, at forbrugerne opfatter Imerco og Inspiration som nærmeste konkurrenter.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
Nej til fusion af Imerco og Inspiration

Nej til fusion af Imerco og Inspiration

Slut med Inspiration: Fynske butikker bliver alle til Imerco

Slut med Inspiration: Fynske butikker bliver alle til Imerco

Store isenkræmmere får nyt navn

Store isenkræmmere får nyt navn