Pihl-konkurs trækker mindre byggevirksomheder med sig


Pihl-konkurs trækker mindre byggevirksomheder med sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Underentreprenører lider under Pihls konkurs. I byggebranchen venter man stigning i konkurstal i branchen.

Konkursen i entreprenørkoncernen E. Phil & Søn kan trække flere mindre byggefirmaer med sig i faldet. Det frygter man i bygge- og anlægsbranchen, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Det kan dog endnu ikke aflæses i de officielle statistikker, at især underentreprenører lider af eftervirkningerne af konkursen.

I september var der 46 konkurser i bygge- og anlægsbranchen. Det er færre end måneden før og samme måned sidste år. Og tallet ligger lige nu under det gennemsnitlige antal konkurser hen over hele 2013, skriver dagbladet.

- Mange af Pihls underentreprenører har penge til gode. Hvis man er presset i forvejen og i øvrigt har haft Pihl som en meget stor ordregiver, så kan det blive dråben, der får bægeret til at flyde over, siger Andreas Fernstrøm, chefkonsulent i Dansk Byggeri.

- Det er imidlertid umuligt at sige noget seriøst om, hvor stort et antal firmaer, som kommer så alvorligt i klemme, at det medfører konkurs, og reaktionen vil næppe komme allerede i måneden efter Pihls konkurs, siger han til Licitationen.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at der i de første ni måneder af 2013 har været 514 konkurser i bygge- og anlægsbranchen. Det er fem procent færre end i den tilsvarende periode i 2012.

Det var en række byggeprojekter i udlandet, der knækkede halsen på det 126-årige byggefirma Pihl & Søn i slutningen af august, som indtil da var en af giganterne i dansk byggeri.

Byggefirmaet står bag en række prestigefulde projekter som Storebæltsbroen, Operaen og Skuespilhuset i København samt Danmarks nye nationalakvarium, Den Blå Planet.

Pihl-konkurs trækker mindre byggevirksomheder med sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce