Pia Kjærsgaard venter højere rød boligskat


Pia Kjærsgaard venter højere rød boligskat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En rød regering hæver boligskatten efter krav fra De Radikale og Enhedslisten, mener DFs leder Pia Kjærsgaard

Danskerne kan vente højere boligskatter under en rød regering. Det vil ske trods besværgelser om det modsatte fra Socialdemokraterne og SF, fordi det kræves af en rød regerings støttepartier - De Radikale og Enhedslisten.

Det siger Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard, til, at De Radikales leder, Margrethe Vestager, fra 2016 kræver boligskatterne reguleret med inflationen for at støtte en rød regering.

- Kravet vil ikke alene ramme de såkaldt rigeste boligejere, men alle boligejere. Det er helt forkert. Jeg er ikke i tvivl om, at De Radikale mener det, og grundlæggende mener Socialdemokraterne og Socialistisk Folkeparti det også, siger Pia Kjærsgaard og tilføjer:

- De tør bare ikke sige det. De er nødt til at hæve boligskatterne, hvis de vil få deres regerings økonomi til at hænge sammen, siger hun.

I Politiken understreger Margrethe Vestager, at "I sidste ende er det Helle Thorning, der bestemmer, om hun vil have flertal bag sin politik".

I 2002 indførte VK-regeringen et skattestop for ejendomsværdiskatter, som De Radikale kræver en udløbsdato på.

Spørgsmål: - Helle Thorning-Schmidt sagde ved præsentationen af "Fair Løsning 2020", at højere boligskat og 24 års reglen er en rød linje, som ikke kan forhandles med en rød regering?

- Men Margrethe Vestager vil stå meget fast på højere boligskatter og at afskaffe 24 års reglen. Det er paradoksalt, at Helle Thorning lover noget, som hendes parlamentariske grundlag er grundlæggende uenig i. Enhedslisten vil også noget helt andet end S-SF, siger Pia Kjærsgaard.

Hun afviser Margrethe Vestagers argument om, at uændrede boligskat er socialt ulige efter en halvering af dagpengeperioden og forringet efterløn.

- Der er så meget hykleri på venstrefløjen, at det er rød forvirring, siger hun.

Pia Kjærsgaard venter højere rød boligskat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce