Pia Kjærsgaard: Man tager sig til hovedet


Pia Kjærsgaard: Man tager sig til hovedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De Konservative må tage sig sammen, lyder det fra Pia Kjærsgaard efter K-meldinger om skattelettelser.

- De Konservative må tage sig bare en lille bitte smule sammen.

Sådan lyder det fra Pia Kjærsgaard, efter at konservative meldinger om skattelettelser har skabt frustration hos både Venstre, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne.

Den konservative udmelding kommer få dage efter besparelser på efterlønnen, og mens partierne forhandler om at finde flere penge ved at nedbringe sygefraværet, øge digitaliseringen indenfor det offentlige og få flere indvandrere i arbejde.

- Det er en meget utidig melding i en måske kommende valgkamp. Og det gælder, uanset om det kun er en ordfører, der skal ud og markere sig i en debat, siger Pia Kjærsgaard.

Hun henviser til, at det var den konservative skatte- og finansordfører Mike Legarth, der først bragte skattelettelserne på banen.

K-meldingen går på, at de ekstra milliarder, der de kommende dage vil blive fundet i Finansministeriet, skal gå til skattelettelser. Siden har økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) dog trukket lidt i land.

- Der er ingen i det konservative parti, som har krævet skattelettelser. Mike Legarth har sagt, at vi selvfølgelig gerne vil have skatten ned på sigt. Men det handler denne forhandling ikke om.

- Nu skal vi finde nogle penge, men vi tager ikke stilling til, hvad de skal bruges til, før de er i kassen, siger Brian Mikkelsen. Han afviser dermed at tage stilling til, om eventuelle penge fra en aftale kan bruges til skattelettelser.

Kristendemokraten Per Ørum Jørgensen ønsker, at parterne skal øremærke nye penge til kernevelfærd for børn og ældre frem for til skattelettelser.

Så langt vil Pia Kjærsgaard dog ikke gå.

- De skal i hvert fald ikke bruges til skattelettelser, men lad os nu lige forhandle færdig. Jeg forventer, at vi skal diskutere, hvordan vi får sat gang i erhvervslivet og får flere indvandrere i job, siger Pia Kjærsgaard.

Ud over flere indvandrere i arbejde forhandler partierne onsdag om at finde penge ved at nedbringe sygefraværet og øge digitaliseringen i det offentlige. Målet er at blive enige om tre pakker om sundhed, tryghed og vækst.

Pia Kjærsgaard: Man tager sig til hovedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce