Pensionsselskaber under pres


Pensionsselskaber under pres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pensionsselskabernes reserver svinder ind. Hvis krisen på de finansielle markeder fortsætter, kan nogle selskaber få problemer med at holde, hvad de lover.

Mens finanskrisen når nye højder, kan der være grund til at frygte for pensionsopsparingen. For krisen kan ende med at give nogen af pensionsselskaberne alvorlige problemer, lyder bekymringen.

Hos Forsikring og Pension følger administrerende direktør Per Bremer Rasmussen bekymret udviklingen.

- Der er sket nogle drastiske kursfald over en længere periode. Ingen kender fortsættelsen, men det er klart, at hvis vi fremover ser store kursfald, så kan jeg ikke udelukke, at et selskab kan komme i knibe. Det vil for eksempel betyde, at man ikke kan overholde de rentegarantier, man har stillet kunderne, siger Per Bremer Rasmussen.

Han understreger, at pensionsopsparing altid skal ses som en langsigtet investering, og at den seneste tids tab på aktieinvesteringer forhåbentligt ikke vil betyde noget på den lange bane.

- Men det er klart, at det er en udvikling, der bekymrer os, og som vi tager meget alvorligt, siger Per Bremer Rasmussen.

Fald på aktiemarkederne har tidligere betydet store problemer for pensionsselskaberne. I 2001 var PFA i alvorlig krise som følge af aktiekursernes dramatiske fald efter terrorangrebet i USA, fordi selskabet havde investeret en stor del af opsparernes penge i aktier. Siden er der strammet op på Finanstilsynets tilsynspligt, men der kan alligevel være selskaber i risikozonen, vurderer professor Peter Løchte Jørgensen, Handelshøjskolen, Århus Universitet.

Pensionsselskaber under pres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce