Pensionsselskaber løber fra flytteløfte


Pensionsselskaber løber fra flytteløfte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pensionsselskaberne vil ikke som lovet lade det være gratis at flytte mindre pensioner på op til 46.000 kroner

Pensionsselskaberne løber nu fra deres løfte om, at det skal være gratis at flytte mindre pensioner på op til 46.000 kroner, skriver Søndagsavisen.

Det er ellers ikke mere end et halvt år siden, at branchen selv under stor bevågenhed meldte ud om beløbsgrænsen. Men nu har selskaberne fået kolde fødder.

Det betyder, at grænsen i stedet bliver på blot 20.000 kroner, siger Anne Seiersen, underdirektør i Forsikring & Pension.

Hun fortæller, at flere selskaber rejste tvivl om, hvorvidt de havde været rundt om det hele, da beslutningen om de 46.000 kroner blev truffet.

- Derfor kiggede vi på det igen, og vi fandt ud af, at en grænse på 20.000 kroner var tilstrækkelig til at tilgodese den målgruppe, som var hensigten med forslaget, siger Anne Seiersen.

Problemet med de små pensioner er, at de stille roligt bliver ædt op af gebyrer, fordi selskaberne tager mere for at administrere dem, end der løber på af renter.

Pensionsekspert Jørgen Svendsen, som driver rådgivningsselskabet Olympic Pension, er skuffet over den nye melding og kalder den "trist".

- I Danmark har vi tradition for mange jobskift. Samtidig kan vi se, at disse gebyrer er steget voldsomt, fordi der ikke rigtig er nogen, der holder øje med dem, siger Jørgen Svendsen til Søndagsavisen.

Han peger på, at de dyreste selskaber tager over 1500 kroner i flyttegebyr.

- Det er helt urimeligt, fordi sådan en overførsel i dag foregår helt elektronisk. Det koster ikke selskaberne mange håndører, siger Jørgen Svendsen.

Der findes ingen egentlig opgørelse over hvor mange små pensionsordninger, der bare står og sygner hen.

Pensionsselskaber løber fra flytteløfte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce