Pensionskasser afviser nødhjælp til banker


Pensionskasser afviser nødhjælp til banker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danskernes pensionspenge bliver ikke givet som nødhjælp til danske banker. Pensionskasserne deltager kun i en redningsaktion, hvis de kan tjene penge på det.

Pensionsselskaberne deltager kun i en redningsaktion af danske småbanker i krise, hvis det er en god investering for kunderne. Nødhjælp bliver der ikke tale om, slår flere aktører fast.

Det sker efter, at det i dag i medierne kom frem, at kræfter i banksektoren arbejder for at få pensionssektoren til at skyde penge i redningen af mindre danske banker, der er i pengeproblemer.

- Vi kan ikke tage andre hensyn end at sikre kunderne den størst mulige pension. Hvis vi skal investere i et selskab, der stiller likviditet til rådighed for pengeinstitutterne, skal det foregå på fuldt kommercielle vilkår - vi skal kunne se det som en god forretning, siger Per Bremer Rasmussen, administrerende direktør i brancheorganisation Forsikring og Pension, til Ritzau.

Også hos ATP, der er landets suverænt største pengetank med en formue på over 300 milliarder kroner, afviser man at deltage, hvis en sådan løsning ikke giver et fornuftigt afkast til pensionsgiganten.

- Hvis det udelukkende handler om finansiel stabilitet, så er det først og fremmest sektoren selv og Nationalbankens opgave. I ATP yder vi ikke nødhjælp, siger direktør Lars Rohde til RB-Børsen.

Han giver dermed et kraftigt vink med en vognstang om, at alle danskeres pensionskasse ikke for enhver pris vil være at finde blandt de deltagere, som strikker en redningspakke sammen.

Pensionskasser afviser nødhjælp til banker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce