• Trivision, der er en del af Odenses robot-klynge, får tilført millionbeløb fra ny kapitalfond.

I det seneste år er det gået stærkt i teknologivirksomheden Trivision.

De gode tal har tiltrukket nye investorer, og nu har virksomheden fået kapital til skrue endnu mere op for salget.

- Vores omsætning vokser allerede 25 procent om året, og jeg regner med, at vi vokser fra 8 til 25 ansatte i de kommende tre år, siger direktør Ole Knudsen Neckelmann.

Det laver Trivision

Trivision er ekspert i at give maskiner kunstigt syn.

For eksempel kan systemet kontrollere, at det rigtige låg bliver sat på en bakke med smøreost. Eller at bakken er pæn og hel, før der kommer ost i den.

Det kan mange andre virksomheder i princippet også finde ud af.

Trivision adskiller sig ved en høj grad af sikkerhed - også når forholdene ikke er perfekte. Det giver meget fleksibilitet for kunden.

Virksomhedens system er meget let at omstille, når man skal i gang med en ny ordre eller serie.

Desuden kan det være med til at gøre produktionen bedre, så der opstår færre fejl.

Selve installationen har man også fået gjort enkel. Det betyder, at lokale leverandører kan installere systemet og dermed bliver det langt billigere for en kunde i udlandet.

Trivision er ligesom andre i Odenses robotklynge udsprunget af Lindøværftet, hvor de tre stiftere arbejdede sammen indtil 1999.

Arla, Superfos og Tulip er blandt de danske kunder.

Har fundet opskriften

Efter 16 års eksistens er det endelig lykkedes at finde den rigtige retning for firmaet, der har kontor i det tidligere Roulunds Fabriker på Rugårdsvej i Odense.

Det har betydet kraftigt stigende salg, og det har været den type salg, som giver en solid indtjening.

De nye tider skyldes kort sagt, at Trivision har fået udviklet nogle standardprodukter og -løsninger, som kan sælges mange gange. I de første mange år brugte virksomheden flest kræfter på at udvikle specialløsninger, som kun blev solgt til en enkelt kunde.

Ekspert i kunstigt syn

Virksomheden er specialist i at få maskiner til at se gennem kameraer - og derefter træffe den rigtige beslutning ud fra billedet.

Det nuværende opsving i salget faldt fint sammen med en særlig nærgående interesse fra fremmede. Odense Kommunes kontor Invest in Odense havde udvalgt en håndfuld små men lovende virksomheder, som man prøvede at skaffe ny kapital til - deriblandt Trivision.

- Uden indsatsen fra Invest in Odense var vi aldrig nået hertil, siger Ole Neckelmann.

- Det var en fornøjelse at kunne vise de mulige investorer de gode tal.

Resultatet af de mange møder, oplæg og gennemgang af regnskaber blev to nye investorer og en sum friske penge.

Beløbet er en hemmelighed

Ingen af parterne vil dog fortælle, hvor mange nye penge der er kommet i kassen.

Den ene af de to nye aktionærer er den nye kapitalfond Vækstpartner Kapital, der investerer penge for 25 aktive erhvervsfolk - blandt andet Lego-arvinger og Novo Nordisk-chefer.

Den anden nye aktionær er erhvervsmanden Karsten Wüst, der har stor erfaring fra emballagebranchen, hvor Trivision har mange af sine kunder.

Poul Nellemose er gået ud

Til gengæld har Odense-forretningsmanden Poul Nellemose Jensen solgt sine aktier.

Det betyder, at Vækstpartner Kapital nu ejer 36 procent af aktierne, mens Karsten Wüst ejer 10 procent. Ole Neckelmann, Claus Gramkow og Peter Hauge, der sammen stiftede virksomheden, ejer 18 procent hver og har dermed stadig majoriteten.

De nye penge skal især bruges til at få flere forhandlere i udlandet.

I øjeblikket har Trivision stor succes med to partnere i Europa, der står for en god del af salget og installationen. Den arbejdsform vil man gerne udbrede til flere lande.

Med flere kunder og partnere er det desuden nødvendigt at gøre mere ud af det administrative hjemme på kontoret.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle

Det laver Trivision