Penge at spare ved at lease brugte biler

Ford Focus er nu vendt tilbagesom en af de mere populære leasingbiler hos ALD Automotive og som et downsize-alternativ til den større Mondeo.
Foto: Ford/Wieck

Penge at spare ved at lease brugte biler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forlængelse af kontrakter, downsizing, brugtleasing, specialtilbud, mere grøn driftsøkonomi - alt er i spil ved leasing af firmabil

Leasing af firmabiler er ikke, hvad det har været. Den økonomiske krise tvinger både virksomheder og leasingfirmaer til at gå nye veje.

Således vælger fortsat flere at forlænge deres tre års leasingkontrakter med et år. Det er noget, som er en fordel for firmabilisten, fordi beskatningsværdien det sidste år kommer ned på 75 procent af nybilsprisen. Det er også en fordel for leasingselskabet, der først får bilen ind til næste år, hvor markedet og brugtpriserne måske er mere stabile. Rent praktisk vil firmabilisten kunne spare op til 1000 kroner om måneden netto ved at køre videre i den gamle firmavogn.

Samtidig har firmaer som ALD Automotive bugnende lagre af leasingbiler med to-tre år på kilometertælleren. Derfor er der nu kommet mere gang i markedet for brugtleasing.

Henrik Jakobsen, der er kommerciel direktør hos ALD Automotive, lægger dog heller ikke skjul på, at firmaet økonomisk tilskynder at få de brugte ud at køre med lavere beskatning og dermed ydelser. Det sker på løbetider, der typisk hedder 24-36 måneder.

Flere mindre biler

I en tid med fyringer og usikkerhed om fremtiden ville det være oplagt, hvis virksomhederne kunne lease nye biler for mindre end 36 måneder af gangen. Det mener Henrik Jakobsen dog er urealistisk, fordi bilen vil falde for meget i værdi, hvis den skal sælges for hurtigt.

- Priserne ville falde som en sten. Det ville være horribelt dyrt, siger han.

Flere firmaer går dog også den anden vej og laver fra starten aftaler, der løber 48 måneder.

- Det giver en lavere leasingydelse for firmaet, mens bilen har en lavere restværdi, når den kommer tilbage og dermed bliver lettere for os at sælge. Så det er en win-win-situation, siger Henrik Jakobsen.

Hvis bilen indregistreres sidst i et kalenderår, vil firmabilisten have den lavere skattemæssige værdi på 75 procent af nyvognsprisen i næsten to år.

De lave brugtpriser betyder dog, at firmaernes ydelse i øjeblikket er større end før, til gengæld trækker specialtilbud fra bilimportørerne i den anden retning. Derfor at det altid en god idé at undersøge markedet grundigt.

Mere økonomiske vogne

Hos Nordania Leasing mærker man også tydeligt, at firmaerne i stigende grad er opmærksomme på de mest driftsøkonomiske biler. Således giver nogle leasingtilskud til medarbejdere, der vælger en bil i energiklasse A eller B, som er noget at det mest økonomiske. Det åbner for eksempel mulighed for normalt dyrere, men meget driftsøkonomiske biler som BMW 1-serie diesel.

Nordania Leasing oplever dog også en stigende interesse for benzinbiler, efter at højtydende og sparsommelige små motorer som VW-koncernens 1,4 TSI er søsat.

- Det afhænger af ens kørselsbehov. Hvis man kører mange små ture er benzin bedre end diesel, siger Henrik Rohnann-Sønderby, der er salgsdirektør hos Nordania Leasing.

Hos ALD Automotive er det stort set alle, som lige nu køber diesel, mens et stigende antal downsizer til mindre biler.

- Det kan være folk, som vælger en Audi A3 frem for en Audi A4. Og ham, som før købte en Ford Mondeo 2,5 benzin, men nu vælger en Mondeo med dieselmotor, konstaterer han.

Penge at spare ved at lease brugte biler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce