Patienter er skuffede over sundhedsaftale


Patienter er skuffede over sundhedsaftale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trods enkelte gode takter er sundhedsaftalen en omgang varm luft, mener foreningen Danske Patienter.

Selv om der var penge til hjerneskadede, kræftsyge og psykisk syge, da regeringen torsdag aften lukkede sin sundhedsaftale, så er den store patientforening Danske Patienter langtfra tilfredse.

- På isolerede områder er der rigtig gode initiativer, som vi selvfølgelig må rose, men det ændrer ikke på, at aftalen overordnet set er varm luft og uambitiøs i forhold til de helt store problemer i sundhedsvæsnet, lyder det samstemmende fra formand Lars Engberg og direktør Morten Freil i Danske Patienter.

De kalder aftalen "meget skuffende" og efterlyser initiativer, der sikrer rettidighed, sammenhæng og kvalitet i sundhedsvæsnet.

- For eksempel blev aftalens afsnit om udredning inden for 30 dage umiddelbart præsenteret som en garanti for at få en hurtig diagnose for alvorligt syge danskere. Men læser man ind i aftalen, så er det i virkeligheden bare en målsætning, og det er langt fra en garanti, forklarer Morten Freil og fortsætter:

- Vi ved historisk set, at når vi opsætter målsætninger i sundhedsvæsnet, så bliver de ikke overholdt. Det, patienter har brug for, er garantier og rettigheder.

Danske Patienter havde også håbet, at sundhedsaftalen ville indholde en aftale omkring forløbskoordinatorer, det vil sige koordinatorer, der følger og guider den enkelte patient gennem det samlede behandlingsforløb.

- I stedet fik vi varm luft, konstaterer Lars Engberg.

Lige nu forhandler regeringen og Danske Regioner om næste års økonomi, og Danske Patienter håber, at det kan kaste mere af sig til gavn for patienterne.

- Så håber vi, at man blive mere konkret og ambitiøs der, siger Morten Freil.

Patienter er skuffede over sundhedsaftale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce