Parcelhusformand: Lav et nyt beskatningssystem


Parcelhusformand: Lav et nyt beskatningssystem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Man kan ikke klandre Skat for fejl i ejendomsvurderingerne. Det er politikerne, der har fastholdt systemet.

Det er pinligt for et politisk system, at man i mange, mange år har vidst, at det ikke fungerede. Derfor er det selvfølgelig glædeligt, at skatteminister Holger K. Nielsen (SF) garanterer, at boligejerne nu får deres penge tilbage.

Det siger Allan Malskær, formand for Parcelhusejernes Landsforening.

- Alle ved, at fejlene i ejendomsvurderingerne har været der i årevis. Nu har nogen sagt, at kejseren ikke har tøj på og fortalt, at systemet er elendigt. Det kan man ikke klandre Skat for, men politikerne - uanset farve, siger han.

Rigsrevisionen har slået fast, at der er fejl i tre ud af fire ejendomsvurderinger for 2011.

Ifølge Allan Malskær skyldes det en indbygget fejl i det teoretiske beregningssystem, og man kan med god grund kritisere politikerne for, at de har fastholdt teoretiske prisdannelser.

Skatteminister Holger K. Nielsen er på vej med en model for, hvordan man kan identificere og betale de hundredtusinder af boligejere, der kan have betalt for meget i boligskat på grund af upræcise ejendomsvurderinger i 2011.

- Jeg er meget utilfreds med, at man ikke vil aflevere pengene tilbage fra før 2011. Det statistiske grundlag for 2011 er det samme for 2010, og kan man finde fejlene i 2011, kan man også finde dem i 2010, siger Allan Malkær.

Det er nødvendigt at finde et nyt og bedre system til beskatning af boligejerne, mener Allan Malskær.

- I dag beskatter man folk af en værdi af en grund og værdi af ejendom, så folk ikke har en chance for at vide, hvad beskatningsgrundlaget er flere år efter, de har købt, siger han.

Samtidig er der, påpeger Allan Malskær, en ekstrem forskelsbehandling på, om folk bor i mindre efterspurgte områder eller metropoler som København og Aarhus.

Det vil tage lang tid, før pengene automatisk ryger ind på boligejernes konti, fordi oprydningsmodellen først skal opbygges, og det kræver politiske forhandlingerne og ny lovgivning at finde ressourcerne til det.

Parcelhusformand: Lav et nyt beskatningssystem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce