Papirpengene skuffer i Dalum

Dalum Papirfabrik laver papir af høj kvalitet - som de produkter direktør Henrik Kaa Andersen står med her - men fremstillet af genbrugspapir. Det letter salget, da mange kunder er interesserede i en grøn profil. Genbrugspapir kræver mindre energi at fremstille, og det samme træ kan omdannes til papir seks gange ifølge direktøren.
Foto: John Fredy

Papirpengene skuffer i Dalum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mindre overskud i Dalum Papir

Dalum Papirs ledelse skal mere end ni regnskabsår tilbage for at finde et overskud, der var mindre end i 2007.

Det blev til 11 millioner kroner før skat, og det er bestemt ikke tal i den størrelsesorden, der har kendetegnet de seneste af den gamle papirfabriks 134 leveår.

Makkerparret Henrik Kaa Andersen og Ole Theilvig har ellers fået virksomheden til at give flotte overskud, men i dag er konjunkturerne ikke med dem.

Prisfald

- Priserne på papir er faldet kraftigt i Europa. Der er overskud af papir her, og det plejer vi at sælge til Asien og USA, men den lave dollarkurs betyder, at produkterne bliver hjemme i Europa og presser prisen, siger administrerende direktør Henrik Kaa Andersen.

Virksomheden har desuden investeret kraftigt - 80 millioner kroner i 2007 - og derfor er renteudgifterne røget i vejret.

Det halvsløje resultat kommer lige efter salget af virksomheden til den franske Arjowiggins-koncern, der også fremstiller papir. De to fabrikanter og deres investorer solgte pr. 1. september virksomheden for netto 280 millioner kroner, men er fortsat i ledelse og bestyrelse.

Fordel ved ny ejer

- Virksomhedssalget har bestemt ikke haft betydning for det lave resultat. Tværtimod - vi har allerede fået fordele ved at være en del af en større koncern, siger Henrik Kaa Andersen.

Investering i el

Fordelene er blandt andet lavere indkøbspriser og muligheden for at integrere salget med søster-fabrikken Le Bourray, der fremstiller samme type produkter.

Dalum Papir fik sidste år en indtægt på 10 millioner kroner fra salget af fjernvarme til Odenses varmekunder.

Det krævede dog også en investering på 65 millioner kroner i en ny kraftcentral, der også producerer el til den stærkt energikrævende virksomhed.

Papirpengene skuffer i Dalum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce