Pantebreve ikke på mode mere

Den seriøse del af pantebrevsmarkedet er nærmest ikke-eksisterende i dag, mener pantebrevseksperten Kjeld Bendix Poulsen. Arkivfoto: Andreas Bastiansen

Pantebreve ikke på mode mere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den mangeårige pantebrevsekspert Kjeld Bendix Poulsen anser den seriøse del af pantebrevsmarkedet for at være stort set dødt.

Der er altid folk, der har svært ved at låne penge ad de normale kanaler i en kreditforening og/eller et pengeinstitut, og derfor vil der altid været et vist marked for alternativ finansiering med pantebreve. Men det store, velfungerende marked, som eksisterede op til finanskrisen, og som forsvandt næsten fra den ene dag til den anden, er aldrig kommet igen.

Det siger den mangeårige pantebrevsekspert, Kjeld Bendix Poulsen, der tidligere havde en blomstrende forretning ved at handle med pantebreve. Men den tid er forbi, erkender han og siger:

- Den seriøse del af pantebrevsmarkedet er stort set ikke-eksisterende. Der er nogle få aktører, men der er slet ikke en volumen som op til finanskrisen. Markedet er aldrig kommet igen.

- Kan man sige, at det blev ødelagt af ejendomsspekulanterne og de værdiløse pantebreve, som de mange ejendomshandler viste sig at afsløre?

- Ja, det kan man godt. Det blev ødelagt under alt det med de store ejendomshandler til opskruede priser og dermed værdiløse pantebreve. Bankerne blev skræmt fra vid og sans, og siden er den seriøse del af pantebrevsmarkedet aldrig kommet rigtigt i gang igen. Men der er givet vis også en mindre seriøs del, det ved jeg ikke så meget om, men du kan jo altid finde investorer, der er villig til at løbe en risiko mod at få et par procent mere i rente end ellers, siger Kjeld Bendix Poulsen.

Han havde i øvrigt René Müller ansat som pantebrevschef i sit firma Bendix Capital i perioden 1996-2001, inden René Müller begyndte for sig selv. Kjeld Bendix Poulsen har ingen viden om René Müllers aktiviteter i dag, understreger han.

Pantebreve ikke på mode mere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce