Pandora viser milliardfremgang i tidligt regnskab


Pandora viser milliardfremgang i tidligt regnskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Smykkeselskabet Pandora har givet markedet et indblik i sit regnskab en måned før planlagt. Det ser pænt ud.

Pandora, det meget ombruste, børsnoterede smykkeselskab, kan fremvise solide resultater for 2015. Og det gør selskabet i en meddelelse, der er sendt til fondsbørsen onsdag aften.

Ifølge selskabets foreløbige tal har Pandora omsat for 16,7 milliarder kroner i 2015 - 4,8 milliarder kroner mere end i 2014.

- Vi har kunnet konstatere, at omsætningen i den sidste del af året, er landet højere, end vi havde forventet. Salget i alle vores regioner har været bedre end ventet på grund af et stærkt julesalg, siger kommunikationsdirektør i Pandora Kristian Lysgaard.

- Derfor skal vi ifølge børsens regler dele den information med markedet, siger han.

Det er en stigning på omkring 40 procent år til år. Pandora har fået hjælp fra valutakurserne, men har samtidigt oplevet dobbeltcifrede vækstrater i alle sine regioner i fjerde kvartal.

Pandoras rigtige regnskab kommer som planlagt 9. februar.

Smykkeselskabet har de seneste år oplevet en solid fremgang. Siden 2012 er omsætningen steget med 10 milliarder kroner, og i 2014 tjente Pandora 3,1 milliarder kroner.

Fremgangen er kommet oven på et 2011, der blev et annus horribilis for Pandora. Selskabet måtte fortælle, at de lovede udsigter til vækst ikke holdt, og at salget langt fra havde været så godt som håbet.

Det sendte pandoraaktien ud i et styrtdyk, og hele misæren, der endte med en udrensning af direktionen, blev en kendt dansk erhvervsskandale.

Ved udgangen af 2011 stod selskabets aktier i 54 kroner mod 336 kroner året før. Pandoras aktier kostede onsdag ved børsens lukketid 861 kroner.

Pandora viser milliardfremgang i tidligt regnskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce