Et stort uudnyttet potentiale er årsagen til at Stok Emballage nu udvider virksomheden med en afdeling i Sorø på Sjælland.

De har overtaget en hel stribe af mindre virksomheder på Fyn, Jylland og Grønland, og nu åbner Stok Emballage en decideret afdeling på Sjælland.

Den fynske emballage-virksomhed ser så stort et potentiale, at man 1. maj pakker flyttekasserne ud på et nyetableret kontor i Sorø, hvor en håndfuld medarbejdere får deres daglige gang.

- Vi har et større potentiale på Sjælland, hvor vi har mange kunder allerede, men vi kan se, at vores markedsandel er for lille derovre i forhold til, hvad vi har på Fyn og i Jylland, siger adm. direktør i Stok Emballage, Martin Frederiksen.

Udvidet gennem opkøb

Stok Emballage er stiftet af Erik Stok i 1978 - og flyttede i 2005 ind i et stort hovedkontor i Langeskov lige ved motorvejen.De seneste år er virksomheden vokset organisk og gennem opkøb. I 2015 overtog Stok Olitec Packaging Solutions i Odense og før det Jessen Emballage samme år. Tilbage i 2013 blev Byskov Emballage også en del af Stok-koncernen. Virksomheden har også overtaget en emballage-virksomhed i Nuuk i Grønland, så man nu kan servicere sine mange kunder deroppe direkte. Fælles for alle opkøb er, at der er tale om små og mindre - ofte familieejede - firmaer, som Stok har set et uudnyttet potentiale i.

2016 blev det hidtil bedste år for emballagevirksomheden i Langeskov, som er specialister i både de helt små og de store papkasseordrer, og den ekspertise skal nu tilbydes direkte til kunderne på Sjælland.

- Det er ret afgørende, at du kan have den direkte kontakt til kunderne, nå der efterspørges små, specialiserede serier. Så det handler om nærhedsprincippet og om at sikre den direkte dialog med kunden, siger han.

Stok investerer i Sorø en ny såkaldt plotter-skærebord, som de også har i Langeskov. Skærebordet bruges til at udforme de specialdesignede papkasse-løsninger, når eksempelvis en lampeproducent skal bruge 500 kasser til transport af en ny type lampe.

  • Byline_

    Af:

Mere om emnet

Se alle
Fynsk emballagevækst: Millioner i fynske papkasser

Fynsk emballagevækst: Millioner i fynske papkasser