Pænt Spar Nord-regnskab


Pænt Spar Nord-regnskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spar Nord-banken kom ud af første halvår med et overskud før skat på 340 millioner kroner og betegner regnskabet som "pænt i udfordrende tider".

Et pænt regnskab i udfordrende tider. Sådan betegner banken Spar Nord selv de halvårstal, der blev lagt frem torsdag. Banken når et overskud før skat på 340 millioner kroner - 27 procent lavere end for samme periode sidste år. Alligevel er man tilfreds.

- Set i lyset af de svagere konjunkturer og turbulensen på værdipapirmarkedet har vi bestemt grund til at være tilfredse, siger Lasse Nyby, adm. direktør for Spar Nord Bank.

Han peger på, at bankens kerneforretning udvikler sig meget fornuftigt, ikke mindst takket være fortsat pæn kundetilgang i de lokale banker.

- Lige som de fleste andre er vi i første halvår blevet ramt af den negative udvikling på værdipapirmarkederne med faldende aktiekurser og stigende renter. Det har betydet lavere kursreguleringer, tab på egenbeholdningen af værdipapirer og faldende gebyrindtægter, fordi aktiviteten har været lavere, siger Lasse Nyby.

Bankdirektøren glæder sig især over, at man trods meget krisesnak kan holde et nul på kontoen for nedskrivninger. Det tilskriver han sund økonomi hos bankens kunder.

Samtidig er han meget rolig ved bankens fordeling af udlån.

- Blandt andet kan vi i disse tider være godt tilfredse med, at udlån til ejendomsbranchen kun udgør 11,7 procent af vores samlede portefølje. Det er lavt i forhold til sektorens gennemsnit, siger Lasse Nyby.

Pænt Spar Nord-regnskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce