Pædagogstrejke slut


Pædagogstrejke slut

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den langvarige strejke og en truende lockout var befordrende for et forlig mellem Bupl og KL, erkender de to topforhandlere.

Landets forældre kan ånde lettet op, og børnene kan begynde at glæde sig til at se deres kammerater igen.

Tirsdag morgen er pædagogerne tilbage i daginstitutionerne i de 15 kommuner, der i flere uger har været ramt af strejke. I eftermiddag indgik Bupl og KL en ny overenskomst for de næste tre år for de omkring 60.000 bupl-medlemmer. Det skete i lyset af en truende lockout og udsigten til en tom strejkekasse.

Der var tilfredshed med resultatet, da topforhandlerne Mads Lebech fra KL og Henning Pedersen fra Bupl præsenterede forliget i KLs domicil, men Henning Pedersen lagde ikke skjul på, at den langvarige strejke og truende lockout har haft betydning på det indgåede forlig.

Om strejkekassens beholdning også har haft en vis indflydelse på dagens enighed, ønskede Henning Pedersen ikke at kommentere. Han lagde i stedet vægt på, at KL ved dagens start havde lagt 30 millioner kroner ekstra på bordet i forhold til det oprindelige tilbud til Bupl. De ekstra penge betyder blandt andet et tredje løntrin til ledere og mellemledere og flere tillæg for skæve vagter til klubpædagogerne.

Rammen er dog fortsat 12,8 procent, fastslog forhandlerne.

Pædagogstrejke slut

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce