Nyborg-fabrikken Amminex ansætter flere efter at have vundet en stor ordre i København.

300 københavnske busser skal have renset udstødningen med anlæg fra Amminex.

Det har foreløbig skabt seks nye job i Nyborg, og yderligere to er slået op. I alt har fabrikken ni ansatte.

- Ordren i København er et gennembrud for os. Vi forventer at vinde flere ordrer, og at vores ansættelser i Nyborg er permanente, siger administrerende direktør Annika Isaksson til Fyens.dk.

De mange busser, der skal have renset udstødningen, kører for trafikselskabet Movia i hovedstaden. Kommuner og regering har besluttet, at de skal opgraderes for at skabe et bedre luftmiljø i storbyen.

Efter et EU-udbud faldt Movias valg på et samarbejde mellem Amminex og flere partnere.

Installationen er allerede begyndt og forventes afsluttet i marts 2016.

Stille fabrik

Der har været meget stille på fabrikken i Nyborg siden 2012, da det stort anlagte projekt stødte på grund. Dengang blev de 20 ansatte fyret, og virksomheden måtte igennem en rekonstruktion.

Tre personer har holdt skansen, men de har nu fået seks nye kolleger. Desuden er to nye stillinger som produktionsingeniør og som supply manager i Nyborg slået op.

Tidligere var Amminex, der har hovedsæde på Sjælland, prissat til en samlet værdi på en milliard kroner. Sammenbruddet skete, efter at den store amerikanske lastbilproducent Navistar droppede sine aktier i virksomheden samt en planlagt storordre.

Revolutionerende teknologi

Amminex bygger på en helt ny teknologi, som bygges ind i en bils katalysator.

Ved hjælp af ammoniak kan man omdanne de skadelige NOx-forbindelser i udstødningen til vand og uskadeligt kvælstof.

Metoden udmærker sig særligt ved lave temperaturer i udstødningen, som er typisk for busser, der langsomt kører igennem byens tætte trafik.

Ifølge Amminex vandt denne teknologi udbuddet i København foran mere traditionelle teknologier.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
1
Tysk bil­- skandale booster Nyborg-firma

Tysk bil­- skandale booster Nyborg-firma

1
Stille fabrik i Nyborg klar til succes

Stille fabrik i Nyborg klar til succes

Nyborg-firma skulle udvide men fyrer i stedet

Nyborg-firma skulle udvide men fyrer i stedet