Antallet af konkurser stagnerede i april, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Det sker på et højt niveau, og antallet af konkurser kan sætte rekord i 2009.
Antallet af konkurser nåede i april op på 477 og stagnerede dermed i forhold til måneden før, hvor antallet var på 479. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Tallene er korrigeret for sæsonudsving. Konkurstallet befinder sig dog fortsat på et rekordhøjt niveau, oplyser Danmarks Statistik.

I Handelsbanken mener cheføkonom Jes Asmussen, at en medvirkende årsag til stagnationen kan være, at virksomheder har fået udskudt betaling af skat og moms. Det kan dog føre til en ny acceleration i konkurstallet senere på året.

- Som billedet er nu, er vi på vej mod et nyt rekordår for antallet af konkurser, siger Jes Asmussen. I årets første fire måneder er tallet oppe på 1858, lig med halvdelen af rekorden fra sidste år på 3708.

I Danske Bank vurderer cheføkonom Steen Bocian, at lavere renter og svagt bedre økonomiske nyheder måske kan være med til at holde antallet af konkurser stabilt over de kommende måneder.

- Men der vil desværre fortsat være mange virksomheder, som kommer i problemer over den kommende tid, siger han.

Sammenlignet med april sidste år var der 130 procent flere konkurser inden for bygge og anlæg samt en stigning på 20 procent inden for handel.