På banen igen: René Müller formidler pantebrevs-handler fra fængslet

René Müller i sine velmagtsdage i 2007 på kontoret i det gamle posthus i Lille Gråbrødrestræde i Odense. Arkivfoto: Robert Wengler

På banen igen: René Müller formidler pantebrevs-handler fra fængslet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pantebrevsspekulanten René Müller afsoner tre års fængsel for underslæb og bruger blandt andet tiden i det åbne fængsel Søbysøgaard på Midtfyn til at formidle pantebrevshandler, som involverer i hvert fald én af hans tidligere forretningspartnere, Kenneth Schwartz Thomsen.

Modellen ligner den, der førte til det store ejendomskollaps for ti år siden: Ejendomme købes, sælges hurtigt videre til en langt højere pris, der udstedes pantebreve til at dække den nye, klart højere værdi, og pantebrevene sælges til tredjemand. I den nutidige udgave, som dagbladet Børsen har beskrevet i flere artikler de senere dage, dukker navne op, som også var aktuelle dengang: Fynske René Müller og Kenneth Schwartz Thomsen, København.

De to handlede sammen med flere andre masser af ejendomme i et lukket kredsløb til opskruede priser, inden det hele kollapsede under finanskrisen.

Mens René Müller fik tre års fængsel for underslæb, slap Kenneth Schwartz Thomsen med to års betinget fængsel og en bøde på 6,6 millioner kroner. Og det er Kenneth Schwartz Thomsen, der nu er aktiv med opkøb gennem selskaber, ofte på tvangsauktion, af huse på landet, hurtigt videresalg til selskaber, bl.a. kontrolleret af revisor Erik Friedlænder, Hellerup, og så med tilhørende pantebreve, der belånes eller sælges til tredjemand.

Nu dukker René Müllers navn op som en af dem, der er involveret i pantebrevshandlerne.

14 pantebreve i kærestens selskab

Eller rettere hans kæreste, som har flere selskaber, heraf ét hvor René Müller har en ejerandel på 20-25 procent. Et af selskaberne ejer 14 pantebreve i Erik Friedlænders ejendomme, som oprindelig er købt og videresolgt af Kenneth Schwartz Thomsen.

Kærestens advokat, Martin Goldschmidt, oplyser til Fyens Stiftstidende på sin klients vegne, at René Müller ikke har været direkte involveret i pantebrevshandlerne. Heller ikke i andre handler til tredjemand, men René Müller har formidlet kontakt mellem Friedlænder-selskabet Danevirke ApS som låntager og långivere (pantebrevsinvestorer, red.).

- René Müller har ikke længere en pantebrevsvirksomhed, og han har ikke været mellemhandler, idet handlerne er foretaget direkte mellem låntager og långivere, sådan som det er oplyst for min klient, siger Martin Goldschmidt, advokat for kæresten.

- Men vil du ikke medgive, at det er opsigtsvækkende, at René Müller nu sættes i forbindelse med pantebrevshandel ti år efter, han gik ned med i milliardgæld og fik tre års fængsel?

- Jo, men han blev ikke dømt for at handle med ejendomme eller pantebreve, men for underslæb. Der behøver ikke været noget som helst odiøst i at handle med pantebreve, vil jeg gerne understrege, siger Martin Goldschmidt.

Tabte 130 millioner

Andre ser anderledes på det. En af Odenses store ejendomsinvestorer, Karsten Bill Rasmussen, tabte under finanskrisen omkring 130 millioner kroner på at handle med René Müller og måtte overtage over 100 af hans nødlidende ejendomme, hvoraf han har 12-14 stykker endnu.

- Jeg fatter ikke, at de folk ikke er blevet klogere. Det løber mig koldt ned af ryggen, når jeg kan læse, at han måske har noget med pantebrevshandel at gøre igen, siger Karsten Bill Rasmussen.

En anden, der kender René Müller særdeles godt, men ikke ønsker sit navn frem i denne forbindelse, siger:

- Det skurrer virkelig i mine ører, hvis René Müller igen har noget at gøre med Kenneth Schwartz Thomsen. Ham skal man virkelig holde sig fra, når det handler om noget med køb og salg af ejendomme.

På banen igen: René Müller formidler pantebrevs-handler fra fængslet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce