PORTRÆT: Dansk erhvervsstjerne bliver anfører for Adidas


PORTRÆT: Dansk erhvervsstjerne bliver anfører for Adidas

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kasper Rørsted fra Aarhus kan fra oktober kalde sig topmand i den globale milliardforretning Adidas.

Et af verdens bedst kendte mærker, sports- og fritidstøjskolossen Adidas, får en dansker som absolut topmand. Han har rødder i Aarhus og nærer stadig kærlighed til byens hold, AGF. Men Danmark er for længe siden blevet for småt for ham.

Det er den 53-årige Kasper Rørsted, der fra første oktober kan knytte endnu et imponerende kapitel til sit cv. Et cv, der allerede er tæt beskrevet med topstillinger fra hele verden, men også en overraskende fyring.

Efter opvæksten i Aarhus blev Kasper Rørsted uddannet på Niels Brocks Handelsakademi i København. I et interview med Berlingske Business i august 2015 fortalte han, at han langt fra var en mønsterelev.

Tennis og byture lokkede mere end hårdt arbejde. En tradition med at tage på sommerlejre i USA ændrede dog alt. Her oplevede han den amerikanske konkurrencementalitet, der fascinerede ham.

Det blev siden til en uddannelse i landet, blandt andet på Harvard Business School.

Rørsted, der beskrives som en bramfri person, der taler uden omsvøb og har let til smil, så sig aldrig tilbage. Karrieren tog fart, kulminerende med ansvaret for computervirksomheden Hewlett Packards forretning i Europa, Mellemøsten og Afrika fra 2002.

I 2004 fik Kasper Rørsteds karriere sin indtil videre største kindhest, da han pludseligt blev fyret.

- Hovmod stod for fald. Jeg havde præsteret fantastiske tal, men jeg troede, at jeg som europæiske chef kunne tillade mig at repræsentere noget andet end firmaet. Men firmaet vinder altid, sagde han i 2015 til Berlingske Business.

Det blev dog en kortvarig dukkert for den internationalt orienterede dansker. Jobtilbuddene kom hurtigt ind ad døren.

Det endte med en topstilling kilometer væk fra it og højteknologi hos tyske Henkel, hvor han tiltrådte i 2005. I 2008 blev han administrerende direktør for hele koncernen.

Henkel er en enorm koncern, der sælger alt fra skønhedsprodukter til lim og vaskepulver. Kaper Rørsted ledte koncernen gennem finanskrisen og den økonomiske krise i Europa med succes.

Både omsætningen og resultaterne steg trods krisen, og i december blev han valgt til Tysklands bedste topchef i en større undersøgelse.

Nu står endnu en udfordring for døren for Kasper Rørbæk, når han sætter sig for bordenden hos Adidas.

Her skal han styre små 60.000 ansatte, en omsætning på 14,5 milliarder euro og et brand, der er blandt verdens 100 mest værdifulde ifølge Forbes.

Samtidig bliver han i det land, der for længst har overhalet Danmark og Aarhus som det sted, han føler sig hjemme.

- Jeg føler mig mere hjemme i Tyskland og USA. Sådan er det, sagde han til Berlingske Business.

Kasper Rørsted har været gift med cand.merc. Lene Rørsted i over 20 år. Sammen har de fire børn.

PORTRÆT: Dansk erhvervsstjerne bliver anfører for Adidas

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce