Overskud på betalingsbalancen


Overskud på betalingsbalancen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Overskuddet på betalingsbalancen viser tegn på stabilisering med et plus på 3,2 milliarder kroner i juni. Frygt for underskud kan lægges bag os, mener økonomer.

Betalingsbalancen endte i juni med et overskud på 3,2 milliarder kroner. Det er godt 1,2 milliarder kroner mindre end det opreviderede overskud i maj, viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

Økonomer mener, at overskuddet på betalingsbalancen viser en tydelig tendens mod at have stabiliseret sig.

- Efter et kraftigt fald i overskuddet siden toppen i 2005 har 12 måneders summen siden midten af 2007 ligget stabilt i omegnen af 20 milliarder kroner. Den værste frygt for et begyndende underskud på betalingsbalancen kan vi således ligge bag os, siger Jes Asmussen, cheføkonom i Handelsbanken.

Jyske Banks seniorøkonom Niels Rønholt bider mærke i, at eksporten, trods forringelse af konkurrenceevnen blandt andet på grund af den faldende dollar, indtil videre klarer sig godt.

- Vi kan dog vente en noget svagere udvikling her efterhånden som de højere danske lønstigninger for alvor slår igennem, og afdæmpningen på eksportmarkederne bliver svagere, skriver Niels Rønholt i en kommentar.

Men cheføkonomen understreger, at danskerne samtidig vil efterspørge mindre, og det betyder derved, at importpresset vil lette.

- Dermed ser betalingsbalancen ud til at klare sig sikkert fri af skærene, skriver han.

Overskud på betalingsbalancen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce