Den nye ejer af en enestående fynsk trævirksomhed har fået skabt overskud

Den var lige ved at lukke, fordi ingen ville købe den. Men nu er den populær og giver overskud.

Redningen af den helt specielle midtfynske virksomhed Intarsia ligner en succes.

- Det går rigtig godt. Jeg har meget at lave og bliver opsøgt af kunder fra ind- og udland, siger Ursula Dyrbye-Skovsted.

Og tallene tegner det samme billede.

Slut med underskud

I fem år i træk endte virskomhedens regnskaber hvert år med små og større minusser. Men i 2014 blev det til et overskud - ganske vist blot på 117.000 kroner, men en pæn fremgang.

- Jeg tror, en del af fremgangen skyldes den megen omtale, virksomheden fik, da den var ved at lukke, siger Ursula Dyrbye-Skovsted, der er uddannet møbelsnedker.

- Mange fik øjnene op for os, og nogle har måske sendt flere opgaver hertil, fordi de mener, at det er vigtigt, at vi overlever, siger hun.

- Men det er ikke en midlertidig interesse, fremtiden tegner meget lyst, siger hun.

Intarsia er den eneste af sin slags i Norden. Virksomhedens speciale er at lave mønstre og figurer i træ, som lægges ind i for eksempel træmøbler.

Designer på udstilling

En stor del af opgaverne er restaurering af intarsia-arbejder i gamle møbler.

Men Ursula Dyrbye-Skovsted prioriterer også højt at samarbejde med designer Camilla Skøtt, som har udviklet nye måder at bruge den gamle teknik på.

Deres fælles produktion er blevet udstillet flere gange og skal snart være med på Formland-messen.

Ursula Dyrbye-Skovsted købte virksomheden med hjælp fra Lisa Tørngren og hendes mand. Det er planen, at de to med tiden skal købes ud af den.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.