Overenskomst i hus for industriens ansatte


Overenskomst i hus for industriens ansatte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Industriens parter er efter 12 timers forhandlinger kommet frem til et forlig om nye overenskomster. Aftalen gælder 240.000 lønmodtagere og løber i to år.

Topforhandlerne hos industriens parter er nu parate til at levere en overenskomst for godt 240.000 lønmodtagere ansat i industrien. Men den første, der får noget at vide om indholdet i overenskomsten, er forligsmand Asbjørn Jensen.

Overenskomsten kom i hus efter 12 timers forhandlinger søndag. Og det eneste, der er sluppet ud om resultatet er, at det er en toårig overenskomst. Hvad der sker med løn, social dumpning og andre emner, der har været på bordet, afsløres først mandag morgen.

Resultatet er kommet hjem med CO-industris topforhandler Thorkild E. Jensen og DI - Organisationen for erhvervslivets direktør Hans Skov Christensen ved roret. De fremlægger indholdet, når forligsmanden er blevet orienteret.

At alt holdes hemmeligt indtil da skyldes, at det er netop Asbjørn Jensen, der tvang forhandlerne tilbage til forhandlingsbordet i fredags - fem dage efter parterne var gået fra hinanden. Og da man mødtes søndag lidt over frokost, var det med de positive miner på fra begge sider.

Der var løsnet op for viljen til at nå et fælles resultat - og med lidt tvang lykkedes det åbenbart på et halvt døgn. Men forløbet op til forliget - og de nye overenskomster - kom i hus var ikke uden knaster.

Flere gange undervejs forlød det nemlig, at en aftale var nært forestående - men alligevel trak det ud. Og først efter midnat blev parterne enige.

Overenskomsten på industriens områder viser vilkårene for næsten en kvart million lønmodtagere de næste to år. Og resultatet her danner grundlag for de hundrede af overenskomster, som skal forhandles på plads i den kommende tid. Samlet skal næsten 800.000 danskere have ny overenskomst i år.

Overenskomst i hus for industriens ansatte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce