En af de største fynske byggekoncerner har skruet op for overskuddet. Guldfeldt og Hans Jørgensen & Søn tjener bedre men ikke nok til at gøre ejeren tilfreds.

Med en pæn fremgang i overskuddet er byggekoncernen Larsen og Ibsen igen på vej op mod rekordresultatet fra 2014/15. Det vil fremgå af virksomhedens regnskab, der snart bliver offentliggjort. Koncernen omfatter kendte fynske byggevirksomheder som Hans Jørgensen & Søn, Guldfeldt i Odense og Guldfeldt i Svendborg.

Ifølge direktør Claus Larsen blev overskuddet for 2016/17 på 23 millioner kroner før skat. Det er omkring seks millioner kroner mere end året før men altså ikke på højde med det gode resultat i 2015/15, der var på 31 millioner kroner.

Larsen og Ibsen Holding A/S

Hjemsted: Odense SCVR-nummer: 11 79 19 48

Direktion: Claus Larsen

Bestyrelse: Uwe Teichert, Steen Weirsøe, Ove Kloch, Jens Erland Ibsen, Claus Larsen

Ejere: Claus Larsen (51 pct), Jens og Jonas Ibsen (49,8 pct.)

Regnskabstal for 2016/18 (oplyst af Claus Larsen)

Omsætning: 521 millioner kroner (2015/16: 411)

Overskud før skat: 23 millioner kroner (2015/16: 18)

Overskud efter skat: 17 millioner kroner (2015/16: 13)

Egenkapital: 79 millioner kroner (2015/16: 74)

Antal ansatte: 276 (2015/16: 286)

- Året er gået fint, når man ser på markedet og branchen, siger han.

- Men priserne er for lave. Det er højkonjunktur, og der bygges på livet løs. I den situation burde vi kunne få mere for vores arbejde, men det er som om prisniveauet ligger fast. Kun prisen på materialerne stiger, siger Claus Larsen, der ejer det meste af virksomheden.

Han er tilfreds, fordi der er meget at lave. Omsætningen steg med over 100 millioner kroner i forhold til året før, og i 2017/18 regner han med, at den igen vil stige med 100 millioner kroner.

Opgaverne, der mest ligger på Fyn, har været varierede. Der var renoveringer og nybyggerier for almene boligselskaber, golfbanen Great Norhern i Kerteminde, rækkehuse i Bellinge, lejligheder på Odense Havn, hvor man også bygger til lokalpsykiatrien, og så er der et biogasanlæg i Brande, og der var et destilleri i Nyborg. Også Odeon og Hotel Odeon er med på referencelisten.

Men ud af de i gennemsnit 276 ansatte i årets løb har de 70-80 udelukkende været beskæftiget med meget mindre serviceopgaver i de fynske virksomheder og boligselskaber, hvor der skal skiftes et vindue eller rettes en dør.

- Den del af forretningen er vi også meget glad for. Den skaffer os i kontakt med utrolig mange kunder, som måske også får en stor opgave på et tidspunkt. Vi er privilegeret, for vi bliver meget tit inviteret til at give tilbud, siger Claus Larsen.

En selvstændig del af virksomheden tager sig af markedet i Svendborg, men det er lidt tungt, siger direktøren, der selv bor på Thurø.

- Der sker bare ikke ret meget i Svendborg. Der er ikke så mange virksomheder, og det kan man godt mærke på travlheden, så vi er blevet omkring fem færre dernede, siger han.

Der sker meget i Odense - blandt andet det enorme Facebook-byggeri, men det har virksomheden ikke været i nærheden af.

- Det kan slet ikke lade sig gøre for fynske firmaer at lave noget i den skala, det er ikke realistisk. Det er heller ikke attraktivt, for det er et simpelt byggeri, som alle kan finde ud af at lave. Fynske virksomheden skal heller ikke regne med at få meget ud af byggeriet af det nye sygehus. Vi håber da, at vi kan blive underleverandør og måske indrette nogle værelser eller lægge fliser, men det bliver på det niveau, siger Claus Larsen.

Selv om han regner med stor fremgang i omsætningen, forventer han, at overskuddet for 2017/18 bliver det samme som i det netop afsluttede regnskab. Men i 2018/19 skulle det vokse igen.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.