Ordbogen har store internationale planer: Digitalt værktøj skal bryde grænser ned


Ordbogen har store internationale planer: Digitalt værktøj skal bryde grænser ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den fynske digitale ordbogsvirksomhed vil bruge sit nye digitale værktøj Write Assistant til at åbne internationale markeder.

Når Ordbogen A/S i de nærmeste år skal åbne nye internationale markeder i lande som Tyskland og Spanien, så bliver virksomhedens nyeste digitale værktøj Write Assistant en afgørende nøgle.

Write Assistant, som Ordbogen har udviklet over nogle år og har i test i en betaversion, vil ifølge direktør Peter Revsbech fundamentalt ændre den måde, vi bruger - eller faktisk ikke bruger - ordbøger.

Fremover vil Write Assistant assistere, imens du skriver eksempelvis på engelsk. Du skal ikke have en fysisk ordbog ved hånden eller et vindue med en hjemmeside som ordbogen.com åben, lyder det fra Ordbogens direktør. Værktøjet fra det fynske firma vil ved hjælp af big data foreslå ord og vendinger, så sproget bliver varieret og afvekslende - imens du skriver din tekst i Word eller et andet skriveprogram.

- Jeg tror stadig på, at vi vil have en hjemmeside, hvor sprognørderne vil slå ord op, men du og jeg vil bruge Write Assistant. Programmet gør dig ikke lige så flydende på eksempelvis engelsk som en englænder, men det kommer tæt på, siger Peter Revsbech, som sammenligner sit digitale værktøj med lommeregnerens indtog.

Model efter Politikenkøb

Med opkøbet af ordbøgerne fra Politiken er den danske udgave af Write Assistant på plads - men Ordbogens "flowtool", som Revsbech kalder det, bliver også det instrument, som den fynske virksomhed skal bruge til at åbne de internationale markeder.

- Der er det afgørende, at vi går ud og køber databaser som i tilfældet med Politikens ordbøger eller indgår partnerskaber, som vi allerede har gjort i blandt andet Tyskland, siger direktøren.

- Det ville være alt for langsommeligt for os at producere al data selv, og der ligger masser indhold af høj kvalitet derude, som bare venter på at blive taget i brug. Det afgørende er, at vi har momentum og kan levere tjenesten til millioner af brugere, når vi trykker på start.

Write Assistant skal testes af en halv million folkeskoleelever fra august i år, og næste år forventer firmaet at have den første udgave klar til markedet.

Se hvordan Write Assistant virker i videoen øverst fra sidste år, hvor Fyens Stiftstidende var med, da Ordbogen lancerede Write Assistant i Odense.

Ordbogen har store internationale planer: Digitalt værktøj skal bryde grænser ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce