Drengene bag Demo­vare har firdoblet deres omsætning, siden de medvirkede i serien Løvens Hule

Martin Fristrøm løfter illustrerende en HP-computer fra skrivebordet. Ved siden af ligger en Samsung-mobiltelefon, tre Lenovo-computere og en bunke tablets, som alle enten er retur-, udstillings-, rest- eller reparationsvarer fra forskellige fynske elektronikforretninger.

Normalt ville de blot ligge og samle støv på butikkernes lagre, men i Martin Fristrøm og Andreas Hennings virksomhed, Demovare, er computerne og telefonerne kernevarer. De to odenseanske iværksættere lever nemlig af at puste støvet af elektronikken og sælge den videre til en billigere pris på hjemmesiden Demovare.dk.

Virksomhedens lokaler på Åløkke Allé i Odense er ikke møbleret med ret meget andet end en sort stumtjener, hvor drengenes jakker hænger langt over 40 timer om ugen. Det er dog ikke, fordi der ikke er råd til møbler, men snarere fordi indretning er røget langt ned ad opgavelisten. Inden for kort tid har 25-årige Martin Fristrøm og 26-årige Andreas Henning nemlig firdoblet deres omsætning, så de nu tjener 125.000 kr. om måneden.

- Fra 27. oktober har vi omsat for samme beløb, som vi før har gjort på et år, siger Martin Fristrøm.

Fik 300.000 med hjem

Han nævner den dato, hvor drengene var i fjernsynet i DR's programserie Løvens Hule, hvor nye iværksættere kan præsentere en idé for fire kendte erhvervsfolk, der kan vælge at spytte penge i projektet. Her lykkedes det at imponere Tommy Ahlers og Jesper Buch, som endte med at købe 30 procent af Demovare for sammenlagt 300.000 kroner. Hvis drengene selv skal sige det, har deres medvirken i tv-programmet haft en stor effekt på regnskabet.

- Lidt fame har der da fulgt med, siger Andreas Henning og tilføjer:

- Når vi har været rundt i butikker, har mange udbrudt "Hallo, er det ikke jer fra tv?".

Og rundt til fynske butikker er nemlig noget af det, der har været vigtigere end indretning. På deres partner-liste finder man blandt andet en stor forretning i Odense og en mindre i Svendborg, men de to kammerater, der er uddannet inden for produktudvikling, innovation og HA, er også begyndt at vende blikket mod Norge og Sverige.

- Målet er at samle så mange butikker ind som muligt, siger Andreas Henning, der også selv har arbejdet i en elektronikforretning.

Det var her, han sammen med Martin Fristrøm fik idéen til Demovare i sommeren 2014 efter at have brugt time efter time på et lager fyldt med fejfrie varer, der ikke blev solgt videre.

- Det tænkte vi, at man måtte kunne gøre noget ved. Vi gav først idéen til butikken, og her blev vi bedt om at tale med bestyrelsen om halvandet år, men det kunne vi ikke vente på. Så vi gik hjem og oprettede et CVR-nummer, fortæller Andreas Henning.

Ser også på andre varer

Der gik lidt tid, inden konceptet accelererede, men med et ordentligt skub bag i efter tv-debuten og et forbrugerelektroniksalg, der efterhånden er godt etableret, er det snart på tide at se sig om efter nye varegrupper som hvidevarer, møbler og elartikler.

- Lige nu kan vi heller ikke omsætte for mere, end vi gør, før vi har flere varer at sælge, siger Andreas Henning.

At de timer, jakkerne skal hænge på den ensomme stumtjener, måske går hen og bliver endnu flere, gør ingenting. Faktisk bliver de sjældent talt, for selvom kontoret låses omkring klokken 17, arbejdes der altid videre hjemmefra.

- Det er sjovt, når det er ens eget, siger Martin Fristrøm.

Pengene tæller de naturligvis. Men i bund og grund er det slet ikke dem, de unge direktører går op i.

- Det handler ikke om at kunne køre rundt i en Ferrari eller en Porsche. Drømmen er vel bare, at virksomheden fungerer, siger Andreas Henning, og Martin Fristrøm stemmer i:

- En fed bil og et fedt hus er jo kun godt, hvis der er tid til at bruge det.

  • Af: