Optimisme: Mindre fynske virksomheder får fremgang i 2018, forudser Danske Bank

Jan Reifling, Danske Banks områdedirektør på Fyn, sporer en vis optimisme blandt de mindre virksomheder på Fyn. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Optimisme: Mindre fynske virksomheder får fremgang i 2018, forudser Danske Bank

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udsigten for de mindre fynske virksomheder er godt for 2018. Flertallet tror på større omsætning næste år takket være øget hjemligt forbrug, men mangel på kvalificeret arbejdskraft er en udfordring for flere og flere.

Opsvinget ser ud til at have bidt sig så meget fast, at også de mindre fynske virksomheder står til fremgang i det nye år. Dansk Bank på Fyn konstaterer i en analyse, at et flertal af de fynske virksomheder tror på større omsætning i 2018 end i år.

- Det er godt at se, at der er spirende optimisme i det fynske erhvervsliv. Undersøgelsen bekræfter i hovedtræk de forventninger, vi møder hos vore egne kunder, siger områdedirektør for Danske Bank på Fyn, Jan Reifling.

Det er især øget hjemligt forbrug, virksomhederne ser som deres største mulighed for vækst. 55 procent tror på vækst i omsætningen, 20 procent tror endda på en vækst højere end 10 procent. Otte procent forudser negativ vækst, fremgår det af analysen, som bygger på telefoninterviews med beslutningstagere i 103 virksomheder. Den er foretaget af Epinion blandt virksomheder med op til 250 ansatte og er en del af en landsdækkende analyse.

Men der forventes også vækst på eksportområdet. Det fremgår af svarene, at hver femte virksomhed har ambitioner om at øge væksten internationalt.

 

 
 

Mangel på arbejdskraft

Andre undersøgelser har gennem de seneste måneder bekræftet, at optimismen i erhvervslivet er fremherskende, men privatforbruget halter stadig. Derfor kan væksten øges yderligere, når der kommer mere gang i det hjemlige forbrug.

Der er dog ikke lutter positive toner over det hele. Mangelen på arbejdskraft bliver tydeligere og tydeligere, viser analysen.

Næsten hver femte peger på, at mangelen på arbejdskraft kan være en barriere for yderligere vækst. Den udfordring er steget det seneste års tid, for da Danske Bank i en lignende undersøgelse spurgte om det samme for halvandet år siden, svarede kun 13 procent, at mangel på kvalificeret arbejdskraft var den største bremse på væksten.

Især virksomheder i robotbranchen og inden for it har hårdt brug for kvalificeret arbejdskraft, og flere virksomheder ansætter udenlandsk arbejdskraft for at dække behovet.

 

Optimisme: Mindre fynske virksomheder får fremgang i 2018, forudser Danske Bank

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce