Opsang til bankerne fra byggeriet


Opsang til bankerne fra byggeriet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Byggeri: Sunde virksomheder kvæles af likviditetsmangel, fordi bankerne ikke lever op til deres del af aftalen med staten i bankpakke II.

Efter Nationalbankens rentesænkning må bankerne stramme sig an for at leve op til deres del af aftalen med staten i bankpakke II. Det siger administrerende direktør i Dansk Byggeri Lars Storr-Hansen.

- Bankerne har været utrolig karrige med at give kredit, og de har samtidig været meget sendrægtige til at sænke renten. I stedet har de udvidet rentespændet. Vi vil opfordre bankerne til nu fuldt ud at følge Nationalbankens rentesænkning og sørge for tilstrækkelig likviditet. Selv sunde virksomheder kvæles af mangel på likviditet i øjeblikket, siger Lars Storr-Hansen til Ritzau.

Antallet af konkurser er rekordhøjt, og fortsætter det i samme tempo, rundes 1000 konkurser alene i år, frygter direktøren.

- Det er fair nok, at nogle virksomheder går konkurs - det sker altid under en lavkonjunktur. Men vi hører blandt vores medlemmer, at det også går ud over sunde og gode virksomheder. Når staten støtter bankerne med skattekroner i ryggen, er det kun rimeligt, at bankerne lever op til deres del af aftalen med staten om bankpakke II om at sikre sunde og gode virksomheder, siger Lars Storr-Hansen.

Danske Bank har fulgt op på Nationalbankens rentesænkning. Banken oplyser, at den sænker renten på variabelt forrentede udlån og indlån med op til 0,6 procentpoint. Rentesænkningen fra Danske Bank træder først i kraft den 25. maj - og det er 14 dage efter, at Nationalbankens rentesænkning er trådt i kraft. Udlån, der direkte relateres til Nationalbankens rentesatser, nedsættes dog allerede med virkning fra på mandag.

Opsang til bankerne fra byggeriet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce