Opkøb giver dansk kabelproducent tocifret vækst

Administrerende direktør Michael Hedegaard Lyng fra NKT er tilfreds med året 2017.

Opkøb giver dansk kabelproducent tocifret vækst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I 2017 købte NKT blandt andet kabelproducenten ABB HV Cables, mens Nilfisk blev fraspaltet.

2017 har været et tilfredsstillende år for den danske kabelproducent NKT, der solgte for 1,1 milliarder euro i standard metalpriser, svarende til 8,2 milliarder kroner.

Det siger administrerende direktør Michael Hedegaard Lyng i en kommentar til selskabets årsregnskab for 2017, der er fremlagt tirsdag morgen.

Der er dog børstæsk til selskabet, der umiddelbart efter børsåbning falder med 14,5 procent. En aktie i selskabet koster nu 204 kroner.

Salget steg med 41 procent i forhold til året før. Det er dog drevet af opkøb af andre selskaber - heriblandt selskabet ABB HV Cables - som ifølge direktøren nu er helt integreret i selskabet.

- Med opkøbet af ABB HV Cables har NKT skabt et af verdens førende selskaber inden for højspændingskabler.

- Den nye organisation er fuldt integreret, og vi er klar til at kapitalisere yderligere på vores kompetencer, siger han.

Den organiske vækst - altså stigningen i salg uden virksomhedsopkøb - var syv procent i forhold til året før.

Selskabet noterer sig i regnskabet, at antallet af vundne ordrer var relativt lavt i 2017. Det vil føre til mindre aktivitet på selskabets fabrik i svenske Karlskrona i anden halvdel af 2018.

Divisionen NKT Photonics, som blandt andet producerer fiber- og laserteknologi, solgte sidste år for 50,9 millioner euro. Det svarer til 379 millioner kroner.

Det er en stigning på 18,1 procent i forhold til året før. Den organiske vækst var her ligeledes syv procent.

Samlet havde selskabet et tab på 1,2 millioner euro, svarende til 8,9 millioner kroner. I 2016 tabte selskabet 22,3 millioner euro - 166 millioner kroner.

NKT bestod tidligere også af Nilfisk, der fremstille rengøringsmaskiner. Denne er dog blevet fraspaltet og selvstændigt børsnoteret i oktober sidste år.

FAKTA: Kabelproducent med 127 år på bagen
Selskabet NKT har tirsdag præsenteret sit årsregnskab for 2017. Året bød på en omsætning på 1,1 milliarder euro, svarende til 8,2 milliarder kroner.

På bundlinjen havde det danske selskab i 2017 et tab på 1,2 millioner euro, svarende til 8,9 millioner kroner.

Her kan du læse om selskabet, der blev etableret i det 19. århundrede:

* NKT A/S er et holdingselskab, der er til stede i 18 lande, og som beskæftiger cirka 3400 mennesker på globalt plan.

* Selskabet består af kabelforretningen NKT, der producerer store kabler til blandt andet højspænding, og den mindre division NKT Photonics, som fremstiller laser- og fiberteknologi.

* Selskabet blev grundlagt i 1891 under navnet Nordisk Elektrisk Ledningstråd og Kabelfabrik. I 1989 skiftede det navn til Nordiske Kabel og Traadfabriker (NKT) og blev listet på den københavnske fondsbørs.

* Siden har selskabet flere gange foretaget opkøb af andre selskaber - heriblandt den svenske kabelproducent ABB HV Cables i 2017.

* Tidligere var rengøringsmaskineproducenten Nilfisk også en del af selskabet. Det blev dog fraspaltet og selvstændigt børsnoteret i oktober 2017.

Kilde: NKT.

Opkøb giver dansk kabelproducent tocifret vækst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce