Opfør dig ordentligt ellers er festen hurtigt forbi


Opfør dig ordentligt ellers er festen hurtigt forbi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ADVOKATER: Poul Møller Andersen synes, bestyrelser er spændende. Han sidder i 23

Advokater gør en positiv forskel.

De holder orden i selskabets bestyrelse, sørger for at tingene sker til rette tid og tager sig af medarbejderrepræsentanterne, så disse for-står deres ansvar og forpligtelser.

- Hvis ikke man som rådgiver opfører sig ordentligt og overholder almindelig god moral, er festen kort. Det samme gælder, hvis man hænger på byens restauranter, siger Poul Møller Andersen, der er advokat i selskabet Møller Andersen & Hoeck.

Poul Møller Andersen, der er midt i 60'erne og har en menneskealders erfaring som erhvervsadvokat, sidder som medlem af 23 fynske bestyrelser, der er samlet på 12 virksomheder.

Amstrup & Baggesen, V. Holm Jensen, Poul Orluff Automobiler, Mogens Pedersen, Nyborg og CT Coin er blandt kendte fynske virksomheder, der har Møller Andersen med i styrehuset.

Adgangen til bestyrelserne sker ofte gennem forudgående rådgivningsarbejde for virksomheden.

Ekspertise

Det kan også være et pengeinstitut, der anbefaler advokaten, eller en hel bestyrelse, der skiftes ud af ejerne. Så kan advokaten sidde inde med den ekspertise, der efterspørges.

- Jeg har ikke klienter, jeg ikke har respekt for. Det er en respekt, der skyldes, at de er dygtige, har menneskelige holdninger eller har kæmpet sig igennem vanskelige situationer, siger Odense-advokaten.

De 23 bestyrelsesposter rækker til en andenplads på Stiftstidendes top 10 liste.

Nummer tre er Flemming Johnsen fra Focus Advoka- ter - Fyns største advokatkontor.

Han kalder bestyrelsesarbejdet en spændende udfordring, der fylder cirka 20 procent af arbejdstiden.

- Ud over forberedelse til bestyrelsesmøderne, skal man følge virksomheden, de månedsrapporter, man modtager og så videre, siger Flemming Johnsen, der sidder i 21 bestyrelser, der dog skrumper til 10 fynske virksomheder. Ikke mindst Micro Matic-koncernens mange selskaber fylder rent antalsmæssigt.

Flemming Johnsen mener, at bestyrelsen grundlæggende skal være kontrollerende og lægge strategier, og han anser som en klar fordel at sidde i flere forskellige virksomheders bestyrelser.

- Man lærer nogle ting, som man kan bruge andre steder, og det er en spændende udfordring. Men jeg vil ikke gå ind i bestyrelse, hvis jeg ikke kan se, hvilken funktion jeg skal udfylde i virksomheden, siger Focus Advokaten.

Det sker jævnligt, at Flemming Johnsen også får til opgave at udføre juridisk rådgivning for de firmaer han sidder i. Men det anser han ikke for et habilitetsproblem.

- Bestyrelsen og ejerne kan sagtens vurdere, om det arbejde, vi laver, er godt nok. Ofte er det også andre på kontoret, der laver det, og for virksomheden er det en fordel, at advokaten er med og inde i sagerne, siger Flemming Johnsen.

Opfør dig ordentligt ellers er festen hurtigt forbi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce