Opbakning til opfinders kopi-anklager

Helge Munk er mentor for opfinderen Rudi Rusfort Kragh, der føler sig snydt af kreditselskabet Totalkredit.
Foto: Anders Brohus

Opbakning til opfinders kopi-anklager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erhvervsmanden Helge Munk, der er mentor for sydfynske Rudi Rusfort Kragh, raser mod Totalkredit

Mens kreditselskabet Totalkredit afviser alle anklager om idé-tyveri, er den odenseanske erhvervsmand Helge Munk ikke i tvivl om, at det reelt er, hvad den sydfynske opfinder Rudi Rusfort Kragh og firmaet Husets Web er blevet udsat for.

Helge Munk har været mentor for opfinderen under udviklingen af en web-baseret energiberegner, der kan beregne, hvor meget husejere kan spare på at efterisolere deres huse.

Efter forhandlinger med Totalkredit om brugen af beregneren, valgte kreditselskabet en anden leverandørs produkt, Miljøberegneren, som ligner Energiberegneren til forveksling, mener Helge Munk, der blandt andet er kendt for at have etableret og solgt selskaberne Munk IT og Munk Hosting.

- Ideen er ren kopi, og kæden hopper af for mig, når en stor virksomhed tryner en lille iværksætter, forklarer han.

- Juridisk er det svært at beskytte ideer, derfor har vi normalt set en høj moral hos store selskaber, men det her chokerer mig. Vi ved godt, at man kan stjæle slik fra børn, men derfor gør vi det jo ikke, siger Helge Munk.

Blev tilbudt 50.000

Rudi Rusfort Kragh og hans mentor blev opmærksom på sammenfaldet under et møde hos Totalkredit om fremtidige samarbejder, da selskabet allerede havde meddelt, at de alligevel ikke ville betale de - ifølge Helge Munk - aftalte 400.000 kroner for produk-tet, men i stedet gå efter noget andet. De blev præsenteret for Miljøberegneren, lavet af det lille firma Natur-Energi, og da Rudi Rusfort Kragh og Helge Munk luftede deres utilfredshed, tilbød Totalkredit 50.000 kroner for det arbejde, der var blevet lagt i forhandlingsprocessen, men det blev afvist, og Helge Munk beskriver det som latterligt.

- Hvis man er blevet voldtaget, siger man ikke tak bagefter, begrunder han.

Det gør ekstra ondt

Helge Munk støtter adskillige iværksættere, og han er ikke i tvivl om, at det er hårdt for små virksomheder arbejde sig i gang.

- Derfor gør det ekstra ondt at se en af de store løbe med ens genialitet, siger han og tror ikke på Totalkredits forklaring om, at man undervejs i forhandlingerne med Husets Web også har forhandlet med et andet firma, der tilfældigvis har haft samme idé om at trække oplysninger om boliger fra BBR-registret.

- Det er da usandsynligt heldigt, hvis det er tilfældet, svarer han ironisk.

Opbakning til opfinders kopi-anklager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce