Olieregningen og benzinen stiger


Olieregningen og benzinen stiger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Olieprisen er igen skudt i vejret. Prisen på det sorte guld har ikke været så høj, som den er nu, i 21 år. Og det ser ikke ud til, at den vil blive meget billigere.

Det vurderer Lars Christensen, der er seniorøkonom i Danske Bank. Umiddelbart er det problemer med den russiske olieleverandør Yukos, der har fået prisen på olie til at stige. Men det har blot været endnu den lille tue, der har væltet det store læs.

- For os at se er det svært at se markant faldende oliepriser, fordi den bagvedliggende årsag er kraftig efterspørgsel. Der er en tendens til at se på daglige historier om oliebranchen - men man skal være klar over, at det er verdensmarkedet og efterspørgslen, der styrer prisen, siger Lars Christensen.

Og det vil smitte af på danskerne, at prisen i New York på en tønde olie er røget op på 43,05 dollar.

- Det er oplagt, at det her kan ses på den danske forbrugers energiregning. Det kan ses på benzinregningen. Når det så er sagt, skal vi se på det i et bredere perspektiv. Vi er i en situation, hvor verdensøkonomien har det ganske godt, og det hjælper dansk økonomi på eksportsiden. Og selv om vi har set stigende renter, så er de stadig ganske lave. Så vi er ikke nervøse for den danske forbruger, lyder det fra seniorøkonomen i Danske Bank.

- Verdensøkonomien har det godt på nuværende tidspunkt, og derfor er efter-spørgslen på olie ganske høj, og det lægger et pres på olieprisen opad. Og det er der, man skal finde den egentlige årsag til, at oliepriserne stiger, siger Lars Christensen til Ritzau. (ritzau)

Olieregningen og benzinen stiger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce