Offshore og droner bejlede til DFDS

Mads Bendtsen Billesø fra DFDS har som projektleder i den tekniske afdeling et hav af problemer. Han lyttede derfor interesseret, da 9 fynske teknologivirksomheder gav bud på løsninger, deres teknologier kunne komme med.

Offshore og droner bejlede til DFDS

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DFDS, der er et af Nordeuropas førende rederier, besøgte sidst i februar ni af Fyns drone- og offshorevirksomheder for at finde ud af, hvor fremtidens teknologi skal købes ind.

5 dronevirksomheder og 4 maritime virksomheder havde 20. februar chancen for at etablere et samarbejde med et af Nordeuropas største rederier. DFDS besøgte de fynske virksomhederi UAS Denmarks lokaler for at lære mere om den nye teknologi, der gemmer sig i de fynske drone- og maritime virksomheder.

DFDS kom på dagen og lagde et hav af problemer på bordet, som de gerne vil have løst på en smart måde, og de var meget interesserede i at høre, hvordan de fynske teknologivirksomheder kunne gøre det. For eksempel ville DFDS gerne høre, hvordan man på en færge løbende kan inspicere færgens tilstand og finde huller i malingen. Eller hvordan man kan øge sikkerheden på havneområder og på færgerne.

Det problem havde dronevirksomheden Lorenz Technology et bud på. Dronevirksomheden har udviklet en software, der med droner fuldautomatisk kan patruljere og inspicere på eksempelvis et havneområde eller på en færge. Med et almindeligt kamera og et varmesøgende kamera er det muligt at finde mennesker på et havneområde, som bevæger sig rundt eller gemmer sig. Men man kunne også finde huller i malingen på en færges overflader.

DFDS' projektleder i den tekniske afdeling Mads Bendtsen Billesø spurgte interesseret ind til droneteknologien. Sikkerheden på havnen er et stort spørgsmål, sagde han, men han var også interesseret i, om dronen kunne gøre samme stykke arbejde på en færge, som sejler.

- Færgen skal ligge stille. Til havs er der stadig for mange omstændigheder, der besværliggør flyvningen. Vejret varierer meget, og der er stadig for mange ting, som kan gå galt, når man flyver droner fra et sejlende skib. Den største bekymring er stadig, om dronen kan flyve hurtigt nok til at fælge med færgen. Det nytter jo ikke noget, at færgen sejler fra dronen, når den er lettet, siger direktør i Lorentz Technology, Kristian Skaarup.

Kristian Skaarup var glad for at være inviteret til arrangementet, hvor 9 virksomheder, fik muligheden for at pitche deres teknologi og løsningsmuligheder. Han mener det er en god måde for de unge fynske teknologivirksomheder, at få sit navn ud. Det handler om at komme ud til markedet, siger han:- Lorentz Technology har kun to år på bagen. Vores service og software er nu færdigudviklet, og vi er klar til at gå til mulige kunder. Her det her arrangement perfekt. Vi møder en potentiel kunde, og vi lærer om kundens problemer, og de lærer på samme tid om, hvad vi kan gøre for dem, sige Kristian Skaarup.- Vi tager nok ikke hjem med nye ordrer i dag. Men nu har vi skabt en kontakt, og grundlaget for et samarbejde kan vokse herfra, siger han.

Kristian Skaarup dirketør i Lorentz Technology fortæller, hvordan virksomhedens droneteknologi kan øge sikkerheden på færger og havneområder.
Kristian Skaarup dirketør i Lorentz Technology fortæller, hvordan virksomhedens droneteknologi kan øge sikkerheden på færger og havneområder.

Offshore og droner bejlede til DFDS

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce