Offentligt ansatte kræver forsikring mod vold


Offentligt ansatte kræver forsikring mod vold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunerne bør få lov til at tegne forsikringer, som kan sikre ansatte erstatning for vold, mener flere fagforbund.

Det skal være lettere at opnå erstatning, hvis man som offentligt ansat bliver offer for vold i forbindelse med sit arbejde med for eksempel demente og psykisk syge.

Sådan lyder kravet fra fagforbundene Socialpædagogernes Landsforening, FOA og FTF, som torsdag holder en høring på Christiansborg om emnet.

Forbundene peger på en mangel i lovgivningen, som gør, at kommunerne ikke må tegne de forsikringer, som kan hjælpe de ansatte, der bliver ofre for vold.

- Det er helt uacceptabelt, at kommunernes biler er bedre stillet end de medarbejdere, der kører rundt i dem, siger Dennis Kristensen, der er forbundsformand i FOA, i en pressemeddelelse.

- Medarbejdere, der bliver udsat for vold på deres arbejde, skal naturligvis have fuld erstatning. Og det kan de få, hvis blot kommunerne tegner en forsikring, der dækker alle borgere, der ikke har en ansvarsforsikring, siger han.

Forbundene peger på, at de ansatte kan have svært ved at opnår fuld dækning for blandt andet tabt arbejdsfortjeneste, svie og smerte samt ekstra behandling.

Ofte er der kun én vej at gå, hvis man skal opnå erstatning, og den er ikke nødvendigvis at foretrække, siger socialpædagogernes formand, Benny Andersen, i en pressemeddelelse.

- De manglende forsikringer betyder, at de ansatte er tvunget til at involvere politi og retsvæsen, og føre sag imod dem, som de normalt er ansat til at tage sig af, siger Benny Andersen.

- Det er en ulykkelig situation for alle, og uacceptabelt, at man som ansat ikke kan gå på arbejde, og vide sig sikker på, at man er dækket af en forsikring, siger han.

Offentligt ansatte kræver forsikring mod vold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce