ØRBÆK: Det begyndte med most i 1998 og siden 2002 har Ørbæk Bryggeri også produceret øl
Allerede inden de første dråber øl var kommet i handlen, havde Ørbæk Bryggeri vundet de første priser for sit bryg, og den succes fører nu til en tredobling af bryggekapaciteten.

I disse dage ligger kedler og tanke klar til at blive monteret, men installatørerne fra Ungarn er travlt optaget med at gøre en anden opgave færdig i Odense, hvor Bryggeriet Flakhaven efter planen åbner sidst på måneden.

- Vi går fra en kapacitet på 20 til 60 hektoliter, siger Nicolai Rømer, hvis far overtog Ørbæk Bryggeri i 1997.

Året efter begyndte naturkostproducenten fra Silkeborg at tappe most, og i 2002 kom øllet med.

- Det hidtidige anlæg skal indrettes som museum, så folk kan komme se, hvordan øllet er blevet brygget, siger Nicolai Rømer.

Bryggeriet på Assensvej fremstiller for tiden en halv snes forskellige slags øl, blandt andet en blueberry hill-ale, brygget på blåbær og i respekt for den gamle ever-green.