Økonomer venter mere optimisme i 2010


Økonomer venter mere optimisme i 2010

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forbrugernes tillid til økonomien gik tilbage i december, til dels som følge af den dyre juletid. Men økonomer forventer mere optimisme i det nye år.

Den dalende forbrugerstemning i december kommer ikke bag på Sydbanks chefanalytiker Christian Hilligsøe-Heinig. Han peger på, at der primært er tale om et sæsonmæssigt forhold, idet forbrugerne typisk ser mere negativt på tingene i december - måske med udsigten til en dyr jul.

Renset for dette er der faktisk tale om en lidt bedre stemning blandt forbrugerne i forhold til måneden før, vurderer han.

- Overordnet set kan vi konstatere, at forbrugernes humør har været i bedring gennem hele 2009, siger Christian Hilligsøe-Heinig til de nye tal fra Danmarks Statistik.

Han mener, at der for 2010 er gode muligheder for et mere positivt syn blandt forbrugerne. Dermed kan forbrugertallet igen nå op i positivt terræn for første gang siden december 2007.

I januar ser man typisk et stort spring frem i forbrugerstemningen. Et nyt og en frisk start giver lidt mere gå-på-mod. Samtidig er der udsigt til store skattelettelser og sparede renteudgifter.

Desuden peger Sydbank-analytikeren på, at boligmarkedet synes at stabilisere sig, ligesom afskedigelser på arbejdspladserne tager af i fart.

Nogen feststemning blandt forbrugerne er der dog ikke lagt op til, påpeger han. Samme vurdering når Danske Banks cheføkonom Steen Bocian frem til.

Han peger på, at danskerne er blevet mere skeptiske i forhold til den økonomiske situation et år frem i tiden.

- Danskerne er blevet mindre optimistiske med hensyn til, om krisen kommer til at lette hurtigt. Når man er skeptisk med hensyn til fremtiden, forbruger man mindre, siger Steen Bocian.

Økonomer venter mere optimisme i 2010

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce