Økonomer: Prisen på din bolig stiger


Økonomer: Prisen på din bolig stiger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Boligpriserne vil stige cirka fem procent det næste år, mener et flertal i Ritzaus økonomiske panel.

Priserne på boliger er så småt på vej op, spår et flertal af medlemmerne i Ritzaus økonomiske panel.

To tredjedele af de 41 deltagende økonomer svarer, at de forventer stigende boligpriser det kommende år, mens kun to procent forventer fald.

En af optimisterne er professor Bent Greve fra Roskilde Universitet.

- Der er et begyndende om end svagt opsving i dansk økonomi. Derfor er der også en øget sandsynlighed for, at boligpriserne stiger, for de ting følges ofte ad, påpeger han.

Forskeren finder støtte til sin forventning i, at både forbrugernes og virksomhedernes tillid til fremtidens økonomiske udvikling er voksende.

Det er dog en behersket optimisme, der præger økonomerne. Seks ud af 10 venter en prisstigning på fem procent det næste år, mens blot syv procent spår en stigning på 10 procent.

Blandt disse finder man Kai Lindberg, som er økonom i Lån & Spar Bank:

- Boligpriserne har været undertrykt længe, de ligger langt under nybygningsprisen, og som tiden går, vil det rette sig op.

Både Bent Greve og Kai Lindberg påpeger, at det især vil være i de største byer, at priserne vil stige, mens de tyndtbefolkede områder vil være længere tid om at komme i gang.

- Vi har allerede set, at priserne generelt er stigende i Hovedstadsområdet. Lige nu sløres billedet på landsplan af, at priserne ikke er stigende i Udkantsdanmark, og det vil finde en ligevægt på et tidspunkt, når priserne er steget for meget i Hovedstadsområdet, vurderer Kai Lindberg.

Lektor Niels-Henrik Topp fra Københavns Universitet går imod strømmen og forudser et fald i boligpriser på 10 procent det kommende år. Ligesom sine branchefæller forventer han en bedring i økonomien, men han tror, at boligpriserne vil blive holdt nede af stigende renter.

- Jeg forventer, at der kommer gang i økonomien, og at renteniveau begynder at normalisere sig. Når det sker, vil det påvirke boligpriserne negativt, påpeger forskeren.

Han advarer om, at boligkøbere risikerer at komme i klemme, hvis de ikke tager højde for fremtidige rentestigninger.

Hos Dansk Ejendomsmæglerforening deler man dog optimismen hos flertallet af økonomerne. Cheføkonom Troels Theill Eriksen fortæller, at den seneste rundspørge blandt medlemmerne viser, at halvdelen tror på stigende priser det kommende år, mens kun seks procent tror på fald.

Økonomer: Prisen på din bolig stiger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce