Odenses storudlejer: På vej tilbage til de gode tider

Storudlejer i Odense, Karsten Bill Rasmussen, bekræfter tendensen, at der bliver færre og færre tomme butikslokaler. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Odenses storudlejer: På vej tilbage til de gode tider

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Enhver udlejers drøm: Mere og mere lejes ud, og lejen stiger.

En af Odenses største udlejere af butiks- og detailhandelslokaler, Karsten Bill Rasmussen, kan konstatere, at situationen på udlejningsmarkedet er på vej tilbage til de gode tider fra første halvdel af 00'erne, hvor næsten intet stod tomt.

- Er du på vej tilbage til de gode tider fra før finanskrisen?

- Man kan godt mærke, at der er kommet mere gang i samfundet i det hele taget. Vi har haft en stor tomgang, uden at jeg har lyst til at sætte procenter på, men bare i løbet af de seneste par år har vi nedbragt tomgangen til det halve. Der er dog stadig et stykke ned til tiden før finanskrisen, men jeg kan til fulde bekræfte tendensen i Ejendomstorvet.dk's opgørelse. Det er blevet nemmere at leje ud i Odense.

- Og det er også til stigende leje?

- Ja, det kan jeg også konstatere. Da det så sortest ud, måtte jeg som udlejer ofte bekoste store forbedringer på et lejemål og lade nye lejere starte med indslusningsleje, så de betalte nedsat leje i en indkøringsfase. Den slags er det helt slut med. Nogle lejemål skal dog stadig ombygges, hvis der er tale om helt nye butikstyper og formål, og det beror hver gang på en forhandling med lejeren.

- Hvad er det typisk for nye lejere, der kommer ind?

- Jeg har noteret mig, at der er god gang i restaurationsbranchen. Jeg har regnet ud, at der siden 2014 er sket en stigning i antallet af udlejede kvadratmeter i restaurationsbranchen på 30 procent i Odense. Det er ret voldsomt, og man kan jo få den tanke, om det kan blive ved at gå. Indtil videre er interessen dog usvækket, jeg har lige fået en ny restaurant ind som lejer af Sydbanks bygning på hjørnet af Jernbanegade og Vestergade, når banken rykker ud. Her bliver der plads til 300 gæster.

Odenses storudlejer: På vej tilbage til de gode tider

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce