Odense vil have kæmpe forskerpark

I området her skal forskerparken i Odense udvides.

Odense vil have kæmpe forskerpark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stat og kommune vil have Fyns forskerpark til at blive 10 gange større inden 10 år. Pengene er endnu ikke fundet

Forskerparken i Odense skal op i et helt andet niveau. Den skal være meget større og blive til en motor for Odenses erhvervsudvikling.

I løbet af de næste 10 år skal ejendomsarealet vokse fra de nuværende ca. 10.000 kvadratmeter til ca. 110.000 kvadratmeter.

Odense Kommune og statsselskabet Freja Ejendomme er enige om de store ambitioner, og det bliver de to parter, der først og fremmest skal få dem til at blive virkelighed.

Freja Ejendomme ejer de store ubebyggede arealer omkring Syddansk Universitet i Odense, og udvidelsen af forskerparken skal ske på en del af denne grund. Udviklingsforum, forskerpark, universitet og andre uddannelsessteder spiller dog en central rolle, da de er afgørende for tiltrækningen af lejere.

- Ikke urealistisk

- Det er en fremtidsplan, men det er ikke nogen urealistisk drøm, siger udviklingsdirektør Carsten Rasmussen, Freja Ejendomme A/S.

- Hvis en forskerpark skal have den betydning, som vi ønsker, så skal den op i den størrelse, siger han.

I Lund i Sverige er det lykkedes at få fyldt en forskerpark af samme størrelse på forholdsvis kort tid.

Folkene bag planerne mener, at det er nødvendigt at skabe et attraktivt miljø og en kritisk masse, hvis parken skal være interessant for f.eks. en stor virksomheds forskningsafdeling.

Den skal desuden være stor nok til at kunne rumme forskellige servicefunktioner - lige fra laboratorier til mødelokaler og støttevirkomheder.

Venteliste i dag

Direktør Klaus Holmsberg fra Syddanske Forskerparker kan godt bruge mere plads, for i dag er der faktisk venteliste for at komme ind i de eksisterende bygninger, forklarer han.

- Desuden vil gerne tiltrække forskningsafdelinger fra større virksomheder. Men de kræver meget mere plads, end vi kan tilbyde i dag, siger han.

Syddanske Forskerparker administrerer og udvikler byggerier i Sønderborg, Vejle og Odense.

Hele den store udvidelse kommer under ingen omstændigheder på én gang. Man regner med at bygge i etaper på 7500-20.000 kvadratmeter.

Hvem skal investere

Freja Ejendomme har inviteret 13 arkitektfirmaer med til en konkurrence om indretningen af området.

Når resultaterne er indløbet i foråret 2009, vil man sammen med Odense Kommune lave en lokalplan.

Først når alt dette ligger klar, skal der findes en ejer, der vil betale for parken og leje den ud.

Den nuværende forskerpark ejes af Odense Kommune og en række lokale virksomheder, men det er helt uvist, hvem der skal stå for udvidelsen. Både Freja og Syddanske Forskerparker slår fast, at det ikke bliver dem.

Odense vil have kæmpe forskerpark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce