Det er ikke nemt at drive restaurant og tjene penge på det, hvis man tilbyder sine ansatte en overenskomst og også husker at betale skat og moms.

Det siger de to fynske restauratører Ernst Kier og Palle Skov Jensen, som driver henholdsvis fem McDonald's-restauranter i Odense og kæden af Jensens Bøfhus-restauranter.

- Lønnen er en stor udgiftspost, når man driver restaurant, og det er en daglig kamp både at holde lønprocenten og samtidig kunne give en ordentlig service. Det ville da være meget lettere, hvis vi gjorde ligesom alle de andre, siger Palle Skov Jensen til Fyens Stiftstidende tirsdag.

"Ligesom alle de andre" vil ifølge Palle Skov Jensen sige at ansætte personalet uden om 3F's overenskomst for området. Ifølge overenskomsten skal serveringspersonale have cirka 140 kroner i timen, men Ernst Kier har fra ansatte, som tidligere har arbejdet andre steder, hørt om meget lavere lønninger. Ifølge 3F er en timeløn på ned til 100 kroner almindeligt.

- Vi knokler hårdt det meste af døgnet i fem restauranter for at lave et mindre overskud. Samtidig kan vi se, at nogle konkurrenter bare tager selv - uden overenskomst og ofte også uden skat og moms, siger Ernst Kier, som anslår, at han kunne hæve sit overskud fra tre til syv millioner kroner om året, hvis han ikke skulle holde overenskomsten.

Læs mere i Fyens Stiftstidende tirsdag

  • Klingenberg_Kenneth_(2015)_15

    Af:

    Jourhavende på Fyens.dk og vinskribent

Mere om emnet

Se alle
Ny ejer: Jeg har ketchup i blodet

Ny ejer: Jeg har ketchup i blodet

Odenses McDonald's-konge sælger ud

Odenses McDonald's-konge sælger ud

3
McDonald's flytter ikke Odense-restaurant nu

McDonald's flytter ikke Odense-restaurant nu