Hallerne hos fynske Egatec var fyldt til bristepunktet, da firmaet fredag stod bag sin blot anden Automationsdag - flere end 600 gæster fra automationsbranchen i hele Danmark og en kinesisk delegation havde lagt vejen forbi.

Med 525 gæster, 75 udstillere og en kinesisk delegation var der mere end fyldt op, da Odense-firmaet Egatec fredag åbnede dørene til den årlige Automationsdag.

Det er blot anden gang, at firmaet står bag dagen, som i åbningsåret sidste år blot havde tiltrukket 200 gæster og udstillere, men i år har man altså allerede mere end tredoblet interessen.

- Det er et fantastisk projekt, vi har gang i. Jeg kan vist godt tillade mig at kalde dagen for den uofficielle danske robot- og automationsmesse, sagde en stærkt begejstret direktør i Egatec, Mads Nychel.

Han tiltrådte i firmaet 1. januar 2016 og udover arbejdet med at løfte firmaet, som siden har ansat 12 flere og søger endnu flere folk, har han altså også været med til at stable eventen på benene. Firmaet leverer bl.a. endofline-systemer til firmaer som fynske Budweg Caliper i Odense - se en video med anlægget.

- Der er er sket en rivende udvikling i den tid, jeg har været her. Jeg syntes virkelig, vi har flyttet os meget, siger han.

Næste Automationsdag er allerede fastlagt til den 8. juni næste år.

- Det understreger, at der en stor interesse både i Danmark og lokalt for robot- og automationsklyngen i Odense, siger Mads Nychel.

Rundt omkring i Egatecs to store haller var der både lokale firmaer som MIR, Effimat og On Robot til stede, men der var også gæster fra Taastrup og Sønderborg med på automationsdagen.

- Jeg er i Odense et par gange om ugen, og det er ikke tilfældigt, for det er ikke kun på Fyn, at man bemærker robotklyngen i Odense og på Fyn. Det gør vi også i Sønderborg og resten af landet, siger direktør og stifter Per Lachenmeier fra firmaet Easyrobots i Sønderborg.

Kinesere på visit

Der var dog ikke kun danske gæster i hallerne på Hvidkærvej. En kinesisk delegation på 14-15 mand fra syv forskellige kinesiske virksomhedervar også med. Et konkret resultatet af arbejdet hos Udenrigsministerets Invest In Denmark.

- Det er virksomheder og investorer, som kigger efter mulige partnere og investeringsprojekter. Det er med til at understrege, at vores klynge her i Odense giver genlyd også uden for landets grænser, siger Mads Nychel.

Kineserne er i første omgang på besøg, og der er endnu ikke konkrete aftaler på plads, siger Mads Nychel, som dog understreger, at en kinesisk aftale kan få meget stor betydning for et firma som Egatec. Men det sker ikke fra den ene dag til den næste.

- Det er en lang proces, og det er første gang, de er på besøg, men det her møde er med til at præsentere sig selv og mødes. Så må vi se, om vi kan skabe et samarbejde, siger han.

  • Byline_

    Af: