Odense bedst - Nyborg i bund: 2358 fynske firmaskud på seks måneder

Peter Hartvigsen er blandt de tusindevis af fynboer, der har etableret en virksomhed i år. Foto: Jakob Haugaard Christensen

Odense bedst - Nyborg i bund: 2358 fynske firmaskud på seks måneder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyborg er næsten i bund på landsplan, mens Odense vinder på Fyn og når op på en 33. plads i hele landet, når det handler om at skabe nye virksomheder i årets første seks måneder. Generelt halser Fyn dog langt efter de bedste iværksætterkommuner, viser opgørelse.

Odense er i front med Ærø som den fynske kommune, der klarer sig næstbedst, når det handler om at skabe nye virksomheder.

Det viser en opgørelse over nye virksomheder på Fyn i årets første seks måneder, som Dinero står bag baseret på tal fra cvr-registret og Danmarks Statistik.

Ifølge opgørelsen klarer Odense sig bedst - også når man ser på antallet af nye virksomheder i forhold til hvor mange borgere, der bor i kommunen.

Odense er den bedste fynske kommune på listen placeret på en 33. plads på landsplan, hvor Lyngby-Taarbæk klarer sig allerbedst.

På Fyn er Nyborg dårligst placeret - helt nede som en nummer 95, når det gælder om at skabe nye virksomheder, viser opgørelsen. Kun Frederikshavn, Fanø og Lolland klarer sig dårligere end Nyborg, når det handler om iværksætteri på landsplan.

Fakta
Odense ligger nummer et på Fyn og 33 på landsplan, når det handler om at skabe nye virksomheder i første halvår af 2018.

Hvad angår antallet af nystartede virksomheder er Odense bedst af de fynske kommuner - og når man ser på antallet af nye virksomheder sammenlignet med antallet af borgere i kommunen er Fyns største kommune også i front.

Nyborg er i bund, kun bedre end Fanø og Lolland, viser opgørelsen fra Dinero. Se hele listen her.

Placering: Kommune: Nye virksomheder (Nye virksomheder/1.000 borgere)

33. Odense 1.128 (6,85)
37. Ærø 35 (6,61)
60. Assens 186 (5,66)
61. Svendborg 266 (5,62)
74. Middelfart 159 (5,24)
75. Nordfyns 121 (5,15)
78. Faaborg-Midtfyn 207 (5,04)
80. Kerteminde 95 (4,98)
91. Langeland 50 (4,64)
95. Nyborg 111 (4,33)

(Kilde: Dinero med data fra cvr-registret og Danmarks Statistik)

35 nye virksomheder på Ærø

Antallet af nye virksomheder i Odense Kommune kom i første halvår af 2018 op på 1128, hvilket svarer til, at der i kommunen kom 6,9 nye virksomheder pr. 1.000 borgere. Det viser tallene fra cvr og Danmarks Statistik.

På Ærø blev der etableret 35 virksomheder og hos bundproppen Nyborg 111 virksomheder, hvor man kun skabte 4,33 nye virksomheder pr. 1000 indbyggere.

Til sammenligning skabte nummer ét Lyngby-Taarbæk med sine 757 firmaer flere end 17 nye virksomheder for hver af kommunens 1000 indbyggere.

Selv om iværksætteri er prestigefyldt blandt danskerne, så har kun syv procent af danskerne intentioner om at kaste sig ud i iværksætteri. Dermed ligger Danmark under det generelle niveau i EU. Det viser Iværksætterundersøgelsen 2017, som Dansk Iværksætter Forening har udgivet.

- Personligt kunne jeg da godt ønske, at flere turde at tage springet ud i iværksætteri. Der sker noget med en, når man satser og kaster sig ud på dybt vand med et projekt, som man virkelig brænder for i stedet for bare at tage det stensikre valg med et 37-timers lønmodtagerjob, hvor man egentlig bare arbejder for at få løn, siger Martin Thorborg, adm. direktør i Dinero, som selv har skabt en række succesfulde virksomheder selv.

Klik rundt på kortet for at se, hvor mange nye virksomheder, der er oprettet i de enkelte kommuner:

Odense bedst - Nyborg i bund: 2358 fynske firmaskud på seks måneder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce