Odense Sport & Event med endnu et million-underskud: - Det er utilfredsstillende

Odense Sport & Event kommer igen ud med et millionunderskud. Fodboldforretningen gik dog bedre end forventet. Blandt andet på grund af omkring 20 procent flere solgte billetter til OB's hjemmekampe. Arkivfoto

Odense Sport & Event med endnu et million-underskud: - Det er utilfredsstillende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oplevelseskoncernen Odense Sport & Event kom ud af 2017 med et underskud før skat på 15,5 millioner kroner. Omsætningen er dog steget og direktør Ole Bang Nielsen ser stadig positivt på fremtiden.

Oplevelseskoncernen Odense Sport & Event, der blandt andet ejer fodboldklubben OB og Odense Congress Center, har historisk haft svært ved at få forretningen til at give overskud. Den historie fortsætter, efter at virksomheden fredag eftermiddag offentliggjorde regnskabet for 2017.

Virksomheden har i de seneste ni år givet underskud, og det er også blevet resultatet efter 2017, hvor sidste års underskud før skat på 12 millioner kroner er steget til et underskud på 15,5 millioner kroner.

Ifølge en pressemeddelelse fra virksomheden er det blandt andet sagen om Odense Kommunens brug af Arena Fyn og en nedskrivning af fodboldsforretningens goodwill, der har givet ekstra omkostninger.

Trods millionunderskuddet ser Ole Bang Nielsen dog lyst på fremtiden. Det gør han blandt andet, fordi at omsætningen er steget fra 186 millioner kroner i 2016 til 212 millioner kroner i 2017.

- Overordnet har der været en positiv udvikling på driften i 2017. Det glæder vi os naturligvis over, selvom vi da meget gerne havde set et bedre resultat. Samlet set gav året ikke den regnskabsmæssige fremgang, som var ønsket, og resultatet er ikke tilfredsstillende. Der er dog positive tendenser i koncernen, der gør, at vi er optimistiske med hensyn til fremtiden for de samlede aktiviteter, siger Ole Bang Nielsen.

Med underskuddet er selskabets egenkapital også faldet fra 60,5 millioner kroner efter 2016 til 48,2 millioner kroner efter 2017.

Godt år for OCC

Selvom den overordnede historie melder om underskud, kan Odense Sport & Event også se tilbage på et år, hvor det er gået godt for flere områder af forretningen.

Det gælder ikke mindst for Odense Congress Center, der har afholdt en række større messer i løbet af året.

- Vi glæder os over det stærke resultat på messeområdet. Vi har et meget kompetent setup på området, og det er sammen med vores centrale placering midt i landet medvirkende til at tiltrække mange messer, udstillere og besøgende. Samlet set lover det rigtig godt for udviklingen på messeområdet, siger Ole Bang Nielsen.

OCC Hotel Odense har også fortsat en positiv udvikling fra 2016, og ifølge Odense Sport & Event er belægningsprocenten stigende som en konsekvens af et generelt større aktivitetsniveau i byen.

Modsat er det ikke gået så godt for koncertarrangøren JVB Live og for den nyerhvervede catering-virksomhed Kai Thor.

Flere tilskuere og bedre spil i OB

For Odense Boldklub blev 2017 som udgangspunkt et skuffende år, hvor man ikke formåede at indløse målsætningen om en plads blandt de seks bedste hold i Danmark.

Alligevel noterer Ole Bang Nielsen sig, at der både kom flere tilskuere på stadion, og at klubben stadig møder stor opbakning blandt sponsorerne.

- På sponsorsiden ser vi forsat stor og loyal støtte fra vores mange dedikerede sponsorer. Vi er glade for, at sponsorerne i stort omfang udnytter alle de mange muligheder, de har som sponsor, og at de viser stor forståelse for, at projektet med at komme tilbage til toppen af dansk fodbold tager tid, siger Ole Bang Nielsen.

Selvom OB ikke nåede målsætningen i forhold til slutplaceringen i Superligaen, glæder sportsdirektør Jesper Hansen sig over spillemæssig fremgang.

- Selvom vores ottendeplads i 2016/2017 i Alka Superliga ikke levede op til vores målsætning, så har vi i 2017 vist fremgang både spillemæssigt og på pointkontoen. Vi har stadig fuld fokus på vores stærke talentudvikling, og vi arbejder ihærdigt med at forbedre klubbens faciliteter i Ådalen, siger sportsdirektør Jesper Hansen.

Men selvom resultatet for fodboldforretningen blev bedre end budgetteret, har Odense Sport & Event altså valgt at nedskrive på værdien af klubbens såkaldte goodwill.

Jesper Hansen forklarer:

- Vi har arbejdet hårdt for at nå dertil, hvor vi kan holde vores budgetter og samtidig se en overordnet sportslig udvikling på klubben generelt. Netop derfor kan vi i år tillade os at foretage en ekstraordinær nedskrivning af goodwill på den samlede fodboldforretning, som vi har ønsket at gøre i de seneste år. Det giver et mere korrekt billede af, hvor vi står i dag, og dermed har vi også et mere korrekt udgangspunkt til at bygge videre de kommende sæsoner, siger OB's sportsdirektør Jesper Hansen.

Odense Sport & Event forventer et lidt forbedret resultat for 2018.

Odense Sport & Event med endnu et million-underskud: - Det er utilfredsstillende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce