Obama drøfter store emner med republikanere over steak


Obama drøfter store emner med republikanere over steak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Republikanske senatorer var onsdag til middag i Det Hvide Hus for at drøfte striden om USA's store underskud.

USA's præsident, Barack Obama, håber fortsat at opbygge en bred koalition af lovgivere, der er villige til at bevæge sig i hans retning med hensyn til besparelser og skattelettelser.

De fleste iagttagere anser det for noget af en umulig opgave, men Obama har ikke opgivet at få overtalt republikanere til at støtte sin kurs.

Derfor var der onsdag aften dækket op til middag i Det Hvide Hus for 11 republikanske senatorer.

Menuen stod på steak, og ifølge Det Hvide Hus havde gæsterne og værten en "konstruktiv og bred" debat. Blandt andet om, hvordan man skal få reduceret det enorme underskud på statens budget, revidere loven for immigranter og stramme våbenlovgivningen.

Den republikanske senator Johnny Isakson fra delstaten Georgia kalder middagssamtalen for meget produktiv.

- At sidde ned og tale om, hvordan vi får kontrol over vores gæld, er et godt første skridt. Jeg håber på en løbende diskussion og en vej frem til at løse vores lands problemer, siger han.

Tidligere onsdag, inden middagen, fremlagde Obama sit budgetforslag for finansåret 2014, der begynder den 1. oktober.

Udspillet, der ikke har mange chancer for at blive godkendt i Kongressen uden væsentlige justeringer, er tænkt som en rettesnor for forhandlingerne mellem præsidenten og Kongressen.

Obama vil kombinere nedskæringer, blandt andet i overførselsindkomster, med en hårdere beskatning af de mest velhavende amerikanere. Det sidste krav finder Republikanerne ikke spiseligt.

- Jeg mener ikke, at alle disse forslag er optimale, men jeg er villig til at acceptere dem som en del af et kompromis. Når det kommer til budgetunderskuddet, så er jeg allerede kommet Republikanerne mere end halvdelen af vejen i møde, sagde Obama.

- Derfor håber jeg, at Republikanerne de kommende dage og uger vil stå frem og vise, at de virkelig er så optaget og bekymret for gælden og underskuddet, som de hævder at være.

I Obamas budgetforslag forudses det, at underskuddet i finansåret 2014 falder til 744 milliarder dollar svarende til 4,4 procent af bruttonationalproduktet.

I 2016 skønnes underskuddet, ifølge Obamas forslag, at være nede på 2,8 procent af BNP.

Obama drøfter store emner med republikanere over steak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce