Obama: Ingen har vundet i budgetkrisen

Obama: Ingen har vundet i budgetkrisen
Foto: POLFOTO/AP

Obama: Ingen har vundet i budgetkrisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Amerikanerne er lede og kede af Washington, siger præsident Obama, som ønsker krisepolitik stoppet.

Præsident Barack Obama siger, at ingen er vindere, efter at budgetkrisen i Kongressen fik en midlertidig løsning i sidste øjeblik.

- Der er ingen vindere her, siger han og opfordrer politikerne til at indtage en afbalanceret holdning, når de skal til at vurdere, hvordan et ansvarligt budget kommer på plads i de kommende uger.

- Hændelserne i de seneste to uger har påført "fuldstændigt unødvendige" skader på den amerikanske økonomi, siger Obama og tilføjer, at krisen har gjort amerikanerne trætte af politik.

- Amerikanerne er lede og kede af Washington, siger præsidenten og opfordrer Kongressen til at gå ind i forhandlinger om budgettet, indvandring og landbrug.

Obama fastholder, at tiltroen til USA og landets kreditværdighed er uberørt, men han erkender, at den politiske krise har opmuntret landets fjender og gjort dets allierede kede af det.

Præsidenten sender en aggressiv opfordring til især Repræsentanternes Hus, som er domineret af Republikanerne.

- Lad os arbejde sammen om de problemer, der har afgørende betydning for at få forbedret økonomien, siger han.

- Nu, da regeringen er genåbnet, og truslen mod vor økonomi er fjernet, så må vi alle holde op med at fokusere på lobbyisterne, bloggerne, radiokommentatorerne og de professionelle aktivister, som profiterer på striden og i stedet fokuserer på at regere landet.

- Jeg er klar over, at vi ikke pludselig kan blive enige om alt nu, hvor krisen er ovre. Demokrater og Republikanere står langt fra hinanden på mange områder, men det bør ikke holde os tilbage på de områder, hvor vi er enige.

Begge kamre i Kongressen vedtog en tværpolitisk aftale natten til torsdag dansk tid. Først sagde et overvældende flertal i Senatet ja, og to timer senere blev planen stemt igennem Repræsentanternes Hus.

Obama kunne derefter sætte sin underskrift på den midlertidige lov.

Obama: Ingen har vundet i budgetkrisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce