OVERBLIK: Det siger danske EU-politikere om Junckers tale


OVERBLIK: Det siger danske EU-politikere om Junckers tale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De danske EU-parlamentsmedlemmer er delt i holdningen til, om Danmark skal deltage i EU's flygtningekvoter.

De danske medlemmer af Europa-Parlamentet uddeler både ros og ris til EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, efter at han onsdag har holdt sin første State of the Union-tale i Europa-Parlamentet.

* Venstres EU-parlamentsmedlem Ulla Tørnæs roser Juncker for "gode takter" i sin tale, der først og fremmest fokuserer på flygtninge- og migrationskrisen.

- Men den helt store test bliver, om Juncker kan samle EU-landene om denne plan, så vi kan løfte i flok, siger Tørnæs og tilføjer, at det danske forbehold betyder, at Danmark ikke kan deltage i alle Junckers forslag.

* Socialdemokraten Christel Schaldemose synes, at det er godt, at Juncker erkender, at det EU, han selv har været med til at forme, er i skidt form.

- Jeg synes, at det er fint, at der lægges op til en omfordeling af 160.000 flygtninge. Men det er ikke Danmark, der skal have dårlig samvittighed, siger hun og understreger, at Danmark ikke er med i den fælles asylpolitik.

* Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt mener, at Junckers tale er én lang indrømmelse af, at EU har fejlet på vigtige områder.

Samtidig siger han, at EU ikke skal overtage den danske flygtningepolitik, og at Danmark derfor ikke skal deltage i EU's flygtningekvoter og dermed sætte det danske folkestyre ud af kraft.

- Hvis først vi giver EU lov til at fordele flygtninge til Danmark, vil det fuldstændig undergrave vores muligheder for at føre en selvstændig politik, siger Messerschmidt.

* SF's Margrete Auken siger, at det er på tide med en fælles europæisk løsning på flygtningekrisen med en mere solidarisk fordeling af flygtninge mellem EU-landene.

Hun siger, at Danmark ikke kan være med i en europæisk aftale om fordeling af flygtninge.

- Det respekterer vi selvfølgelig. Men på sigt ser SF gerne, at Danmark kan deltage med rigtig indflydelse i løsningen af de fælles udfordringer med flygtninge, siger Auken, der roser Junckers opsang til lande, der ikke tager deres del af ansvaret.

* Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU mener helt omvendt, at Danmark omgående bør byde ind og deltage i en EU-fordeling af flygtninge.

- Danmark kan sagtens indgå en mellemstatslig aftale om fordeling af flygtninge og samtidig bevare vores retsforbehold. De to ting har ingenting med hinanden at gøre, siger Rina Ronja Kari og kritiserer EU for at bygge "højere og højere mure rundt om Europa".

* Den radikale Morten Helveg Petersen siger, at Juncker holdt "en stærk tale" med budskabet om, at der kun findes en fælles europæisk løsning på flygtningekrisen.

- Vi skal have fælles europæiske modtagecentre og en fælles fordelingsnøgle. Alt andet er slag i luften, siger Helveg og opfordrer regeringen til at love, at Danmark vil gøre sin del.

OVERBLIK: Det siger danske EU-politikere om Junckers tale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce