OPSPARING Skjult gebyr på pensionsafkastet


OPSPARING Skjult gebyr på pensionsafkastet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når man skal vælge, hvor man vil opspare sine midler til alderdommen, er det ikke nok alene at se på det årlige afkast, som selskaberne har præsteret historisk og garanterer for fremtiden. Det skyldes, at selskaber tager et såkaldt driftsherretillæg. Et gebyr som selskaberne ikke ligefrem skilter højt med.

Danica tager 0,61 procent, TopDanmark 0,48 procent og AP Pension 0,2 procent. PFA tager umiddelbart 0,3 procent, men det kan dog komme helt ned på 0,12, hvis man deltager i den særlige ordning Kundekapital.

Selvom procentsatserne er beskedne, så betyder forskellen på højeste og laveste driftsherretillæg i sidste ende en forskel på adskillige hundrede tusinder kroner, når den livslange pensionsopsparing skal til udbetaling

FERIEREJSEN

Billig forsikring over nettet

Rejser man rundt i Europa eller Middelhavslande, dækker det gule sygesikringsbevis ved ulykker, og så er en decideret rejseforsikring ofte unødvendig. Men i resten af verden kommer man ikke lagt med at vifte med det gule kort.

Derfor bør man tegne en rejseforsikring, og det er let at spare 50 procent, hvis man kigger sig for. Det viser et pristjek fra magasinet Penge & Privatøkonomi.

Den billigste forsikring kan man selv tegne over nettet på firmaet GoSafes hjemmeside. De dyreste forsikringer har Sunny Feriedækning, Gouda og Top Danmark.

Inden man tegner en rejseforsikring, bør man dog tjekke hvad ens indbo- og ulykkesforsikringer dækker.

Forbrugsfest i specialbutikker

Butikker, som sælger smykker, ure, cykler, bolig- og fritidsudstyr stjæler markedsandele fra dagligvarehandlen, der er tættere på et mætningspunkt, viser tallene fra detailbranchen, der ifølge DHS omsætter for 250 mia. kr. om året.

Ifølge eksperter, så skyldes det stigende forbrug i specialbutikker, at der er en grænse for, hvor meget forbruget i dagligvarer kan stige. Danskerne har simpelthen spist sig mætte.

Derfor forudser branchen også, at supermarkedernes fremtidige vækst vil ske i de såkaldte non-food-afdelinger, skriver Børsen.

Ingen hæftelse for et lånekamera

Forbrugere kan ikke afkræves erstatning, hvis et lånt produkt i forbindelse med en reparation bliver beskadiget. Dog med den forudsætning, at det lånte apparat skal være blevet behandlet forsvarligt, skødesløshed over for andres ejendom hæfter man naturligvis for.

Det er konsekvensen af en afgørelse i Forbrugerklagenævnet. En forbruger havde lånt et kamera, da reparationen af hans eget kamera trak ud. Ved afleveringen af lånekameraet viste det sig, at der var en ridse på kabinettet, som forbrugeren ikke kunne afvise var sket, mens han havde lånt kameraet.

Forretningen krævede 4000 kroner i erstatning, men det blev afvist ved Forbrugerklagenævnet, da forbrugeren ikke havde handlet uforsvarligt.

Commodore 64 i et joystick

En gammel Commodore 64 kan få tårerne frem i øjnene på selv den hårdeste computerentusiast.

Nu giver det hollandske computerfirma Tulip den gamle computer og dens klassiske spil en tur gennem tidsmaskinen og lancerer en ny spilleconsol i form af et joystick, man kan tilslutte sit tv. Joysticket har en indbygget Commodore 64 samt 30 forskellige gamle spil som eksempelvis "Winter Games", "World Games", "Summer Games" og "California Games".

Man skal blot tilslutte de medfølgende lyd- og billedkabler til fjernsynet, så er man klar til at spille de gamle favoritspil inde i stuen.

OPSPARING Skjult gebyr på pensionsafkastet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce