Nytårskur: DI-direktør hælder malurt i festglasset

Mellem 400 og 500 erhvervsfolk, politikere og brancheforeningsfolk havde i går taget turen til Odense Kommunes nytårkur i Cortex Park ved SDU.
Foto: Kim Rune

Nytårskur: DI-direktør hælder malurt i festglasset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense halter bagud med at bruge løntilskud og praktik til at få flygtninge ud i virksomhederne, lød det fra DI-direktør til årligt nytårskur i går

Der var bobler i glassene og store roser i talerne, da Odense Kommune i går havde inviteret 500 gæster til nytårskur i Cortex Park.

En af dem, Dansk Industris administrerende direktør Karsten Dybvad, havde dog også et par torne på sine roser, da han var forbi Odense Kommunes årlige nytårkur i går i Cortex Park.

I bestræbelserne på at få de mange flygtninge, som kommer til landet, ud i virksomhederne, klarer Odense Kommune sig væsentlig dårligere end andre.

Tal er fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings beskæftigelsesdatabase, Jobindsats.dk, viser, at Odense i 2015 kun havde godt 20 procent af kontantshjælpsmodtagere på integrationprogrammet ude i enten løntilskud eller praktikforløb i virksomhederne.

Det er de to værktøjer, som kommunerne kan gøre brug af, når de i samarbejde med virksomhederne vil prøve de nye borgere af i erhvervslivet.

DI-direktør Karsten Dybvad, t.h., i snak med erhvervsmanden Christian Stadil, som var en anden af dagens talere.
DI-direktør Karsten Dybvad, t.h., i snak med erhvervsmanden Christian Stadil, som var en anden af dagens talere.
Foto: Kim Rune

Odense i den tunge ende

De bedste kommuner har fået over halvdelen af de tilrejsende flygtninge, som har fået ophold, ud i virksomhederne lokalt.

- Og selv om Odense er på vej frem og arbejder aktiv med de muligheder, så har man i Odense altså ikke formået at bruge de værktøjer i så høj grad som de kommuner, som har gjort det bedst, siger DI-direktør Karsten Dybvad.

Det er både en ulempe for de offentlige kasser, for firmaerne og for de flygtninge, som flytter ind i kommunerne.

- Det er en fordel for de offentlige kasser i kommuner og stat, hvis vi kan få de her mennesker ud i virksomhederne, det er også en fordel for flygtningen, som gerne vil klare sig selv, og så kan det blive en fordel for virksomhederne på længere sigt, siger Karsten Dybvad.

Ifølge tallene fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, så har Odense faktisk klaret sig bedre end landsgennemsnittet, når man ser på antallet af flygtninge i løntilskudsjob. Her havde man i Odense fra november til januar 5,8 procent i løntilskudsjob, men til gengæld er man langt under gennemsnittet, når det handler om virksomhedspraktik. Her var 15,8 procent af kommunens kontantshjælpsmodtagere under integrationsordningen.

Der findes ikke et samlet tal, da der kan være gengangere i de grupper. Men lægger man dem sammen, ligger Odense altså på 21,6 procent, mens de bedste kommuner er på over 50 procent.

Karsten Dybvad debuterede som taler til nytårkuren, og han havde flest roser uden torne med til Odense, men gjorde alligevel en del ud af at understrege, at her er et område, som Odense kan forbedre sig på.

- Det kræver, at man har et samarbejde med virksomhederne, og der er brug for en aktiv indsats for at finde ud af, hvilke kvalifikationer, de flygtninge har, så man kan forbinde dem til de virksomheder, som har brug for dem, siger han.

Nytårskur: DI-direktør hælder malurt i festglasset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce