Nyt sikkerhedsnet under alle banker


Nyt sikkerhedsnet under alle banker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nationalbanken og banksektoren arbejder i døgndrift for at sikre, at ingen banker går konkurs på grund af pengemangel. V betænkelig ved Nationalbankens rolle.

Banksektoren og Nationalbanken mener, at situationen i finanssektoren nu er så alvorlig, at alle banker skal reddes. Sektoren arbejder i døgndrift for at finde en generel model, der sikrer, at ingen banker går konkurs som følge af pengemangel.

Socialdemokraternes erhvervsordfører, Orla Hav, hilser det velkomment, at der arbejdes på en redningsplan for at undgå, at den igangværende finanskrise ender med brakkrak.

Lige nu er der ikke tid til at gå ind og vurdere, hvilke banker der er sunde, og hvilke der ikke er det. Der er brug for en "generel amnesti", påpeger han. Men på længere sigt må det være sådan, at et pengeinstitut kan gå ned, hvis det ikke har opført sig fornuftigt. Redningsplanen må ikke blive en sovepude for bankerne, understreger den socialdemokratiske ordfører.

Venstres erhvervsordfører, Jacob Jensen, mener, at det er godt, at bankerne selv påtager sig ansvaret for at redde kriseramte kolleger, men han er betænkelig ved, at Nationalbanken går ind med penge i en generel ordning.

- Det er godt, at Nationalbanken går ind med ekspertise, men jeg synes, det er et forkert signal, hvis Nationalbanken finansieret af skatteborgerne skal gå ind og være buffer i alle tilfælde. Staten må se på det sag for sag sig og vurdere, om der er behov for at gå ind, siger Jacob Jensen.

Nyt sikkerhedsnet under alle banker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce